Dünya Çocuk Yoğun Bakım Derneği’ne Balcalı’dan aday

(HABER MERKEZİ)-Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Dinçer Yıldıztaş, Dünya Çocuk Yoğun Bakım Derneği’nin yönetimine Türkiye’den Avrupa Kıtası adayı olarak gösterildi.

Dünya Pediatrik Yoğun ve Yoğun Bakım Dernekleri Federasyonu, Pediatrik Yoğun ve Kritik Bakım alanında eğitim ve araştırmayı teşvik eden en organize dernek olarak kabul ediliyor. Ayırca bu dernek Çocuk Yoğun Bakım alanında dünyanın en prestijli derneği olarak biliniyor.

Dünya Çocuk Yoğun Bakım Derneği, Petiatrik Yoğun ve Kritik Bakım ulusal ve bölgesel organizasyonlarının geliştirilmesine ve oluşturulmasına da yardımcı oluyor.

Aday gösterilmesi ile ilgili bir açıklama yapan Prof.Dr.Dinçer Yıldıztaş, böyle önemli bir göreve aday olarak gösterilmenin gurur verici olduğunu dile getirerek, seçilmem durumunda Dünya Çocuk Yoğun Bakım Derneği’nde Avrupa’yı temsil etmenin hem ülkemiz hem üniversitemiz, hem de hastanemiz adına mutluluk verici olacaktır ifadesini kullandı.

Dünya Çocuk Yoğun Bakım Derneği yönetimi için aday gösterme süresi 2 Ekim’de sonra eriyor. 12 Ekim’de yapılacak oylamanın ardından ise 26 Ekim’de Dünya Çocuk Yoğun Bakım Derneği’nin yeniyönetimi belli olacak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor