Kandemir’den yeni yıl mesajı

(HABER MERKEZİ)-Adana Taksiciler Derneği Başkanı Mehmet Emin Kandemir, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayınladı. Mehmet Emin Kandemir mesajında, “Taksici esnafı olarak gece gündüz, yaz kış demeden, sadece canı, malı değil yolların tüm yükünü de biz taşıyoruz” dedi.

Kandemir, “Hepimizin bildiği gibi, 2020 yılı başlarında Koronavirüsün tüm dünyada küresel bir tehdit durumuna gelmiş olması nedeniyle, Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel halk sağlığı acil durum ilan edilmiştir. Bu nedenle tüm dünyada olduğu gibi, ülkemiz genelinde de koruyucu bir dizi tedbirler alınmıştı.Alınan bu tedbirlerden en çok etkilenen sektörün ilk sıralarında ise ulaşım sektörü gelmektedir. Vatandaşlarımızın kesintisiz ulaşımı için ülkenin dört bir yanında gece gündüz demeden, direksiyon başında görevini icra eden şoför esnafımız 2021 yılını çok zor geçirdi.

Taksici,otobüsçü, halk otobüsçü, servisçi, kamyoncu ve nakliyeci esnafımız 2022 yılında ulaşım sektöründeki sorunların çözülüp beklentilerimizin karşilanacağı bir yıl olmasını bekliyoruz. Şöför esnafı her şart ve ortamda mal ve can taşıyan, insanların kendisini emanet ettiği, insanları yarına ulaştıran bir yerde hizmet veriyor. Türkiye’nin gelişmesinde ve kalkınmasında şoförün hem çok önemli bir katkısı hem de çok büyük bir çabası var. Ticari araç sürücüleri büyük bir fedakarlıkla hizmet sunuyoruz. Gece gündüz, yaz kış demeden, sadece canı, malı değil yolların tüm yükünü de taşıyoruz.

Ne bayram ne yılbaşı, ne yaz ne de kış hiçbir zaman fark etmeksizin çalışan ve ulaşımın bel kemiği şoför esnafıdır. Yeni yılda dövizde yaşanan düşüşün şoför esnafımız için de öncelikle akaryakıt,lastik,zincir, motor yağı ürün ve hizmet fiyatlarına yansıtılması en büyük beklentimiz. Pandeminin başından bu yana ve buğünde, şoför esnafımız ekonomik olarak zor günlerden geçti geçiyor. Aynı şekilde taksici, dolmuşçu, halk otobüsçü, esnafımız da en önemli gider kalemi olan akaryakıta karşı zorlanırken, biz Adana Taksiciler Derneği olarak halkımıza zamların taksi ücreti olarak yansımaması için elimizden geleni yapmaya çalıştık.Yeni yılda Adana Taksiciler Derneği olarak taksici esnafımızla daha çok yan yana geleceğiz.Derneğimizi büyütüp daha çok örgütleyecek ve taksici esnafımızın sorunlarının çözümü için hep birlikte çalışacağız.

Biz Anadolu insanı olarak dayanışma duygularımızı soframızdaki lokmayı bölüşmeyi, komşusu açken tok yatmayan komşusunun  kaynamayan ocağına el atmayı pandemi günlerinde bir kez daha fazla hatırladık. 2022 yılının, bu dayanışma ruhunun büyütüleceği, sağlığın her evden eksik olmadığı, savaşların sona erdiği, çocukların aç gençlerin umutsuz, ailelerin gelecek endişesi taşımadığı hukukun  adaletin egemen olduğu bir yıl olmasını temenni eder. Bu duygu ve düşüncelerle başta Adana taksici esnafı olmak üzere tüm esnaf camiamızın  yurttaşlarımızın ve dünya halklarının yeni yılını kutlar, sevdiklerinizle birlikte nice sağlık ve mutluluk dolu bir yıl geçirmenizi temenni ederim.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor