23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

(HABER MERKEZİ)-Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar, Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninden sonra, Uğur Mumcu Meydanı’na geçerek kutlamalar devam etti.

Törene, Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 6’ncı Kolordu ve Müşterek Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, milletvekilleri ve kent protokolü katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, çocuklar Vali Köşger’e çiçek buketi takdim etti.  Vali Yavuz Selim Köşger, burada vatandaşların ve çocukların bayramını kutladıktan sonra ardından Adana İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke de günün anlam ve önemini vurgulayan bir  konuşma yaptı.

Daha sonra kutlamalar  kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerin okuduğu şiirler, halk oyunları gösterisi ve tören yürüyüşü izleyenlerin beğenisini topladı. İlk ve orta okullardan yüzlerce öğrenci, aileleriyle birlikte Kırmızı-Beyaz kıyafetler giyip, bayraklarla meydanda toplanarak güzel bir görüntü oluşturdular.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor