ADANA DEMİRSPOR’UN RAKİBİ GALATASARAY

Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig’in 34.haftasında kendi saha ve seyircisi önünde lider Galatasaray’ı konuk ediyor. Maç 26 Nisan Cuma günü saat 20.00’de başlayacak. Mavi-Lacivertlilerde, Galatasaray maçı hazırlıkları da Teknik Direktör Hikmet Karaman yönetiminde kendi tesislerinde yaptığı antrenmanla start aldı. Antrenmanda futbolcuların oldukça hırslı oldukları gözlendi. Adana Demirspor’da herkes gözlerini bu maça çevirdi.

 

Galatasaray’ın Pazar günü Pendikspor’u yenmesinden sonra Pazartesi günü de Fenerbahçe’nin Sivasspor önünde puan kaybetmesi dolayısıyla aradaki puan farkı 4’e çıktı. Galatasaray, Adana Demirspor’un karşısına çıkarken, Fenerbahçe de Cumartesi günü Beşiktaş ile derbi oynayacak. Bu hafta oynanacak maçlarla şampiyonluk ta büyük ölçüde belli olacak.

Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Samsunspor maçı sonrası yaptığı açıklamada Samsunspor deplasmanından alınan 1 puanın önemli olduğunu belirterek, “Bence iyi bir maç oldu. Çok güzel bir atmosfer vardı. Oyunun ilk 45 dakikası biraz daha oyuna hakim olan, topa sahip olan, hücuma çıkarken de iyi organize ataklar gösteren takım görüntüsü verdik. Nitekim içeri ilk devrenin son bölümünde 1-0 önde girdik. İkinci yarı 20 dakikadan sonra yani özellikle oyunun son uzatam ve son 10 dakikalık bölümünde otomatikman 1-0’ı koruma işgüdüsü ortaya çıktı. Oyuncularda bu alışkanlık var. Bunu Manchester City, Real Madrid maçında da gördük. İkinci yarı baktığınızda 30 dakikalık bir bölüm Real Madrid’in kenid ceza sahası içerisinde ve üzerinde geçti. Dolayısıyla maalesef bunu oyunculardan atamıyoruz. Samsunspor’un da 1-0’dan 1-1 yaptıktan sonraki bir pozisyonu var. İşte direkten dönen, daha sonra bizim hakim olduğumuz. Yani iki takım adın ada galibiyete gidebilecek pozisyonlar var, beraberlik de benim şahsı kanaatim normal sonuç. En azından Samsunspor puan olarak 39 oldu, biz 41 olduk. Aşağıdakilerle pozisyonlarımızı koruduk. Ben Samsunspor takımına başarılar diliyorum. Biz artık Cuma günü oynayacağımız Galatasaray maçına odaklanacağız” dedi.

NANİ İLE YOLLAR AYRILIYOR

Öte yandan Adana Demirspor’da sürpriz bir gelişme yaşandı. Mavi-Lacivertli kulübün sezon başında Avustralya ekibi Melbourne’den bedelsiz olarak kadrosuna kattığı 37 yaşındaki Portekizli sol kanat oyuncusu Luis Nani’nin 30 Haziran 2024’te bitecek sözleşmesini sezonun bitimine 5 maç kalmasına rağmen feshetmek için görüşmelere başlandığı ileri sürüldü. Sezon başında takımın başında olan Patrick Kluivert zamanında tranfser edilen Luis Nanin’nin 30 Haziran’da sona erecek olan sözleşmesinin ligin bitimine 5 hafta kala feshedilmek istenmesi, ayrılık kararının hangi nedenle alındığının merak edilmesine yol açtı. Fesihin gerçekleşmesi halinde tecrübeli oyuncuya herhangi bir tazminat ödenip ödenmeyeceği de başka bir merak konusu oldu. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor