Adana HiltonSA ve Mersin HiltonSA’da Antik Roma mutfağı!

(HABER MERKEZİ)-Türkiye’de uzun yıllar yaşayan Şef Geovanni ile Ziraat Mühendisi ve şarap tadım uzmanı Doruk Özkan, 9 Mart 2022 tarihinde Fethiye’den Samsun’a, Antakya’dan Adana ve Mersin’e tüm Türkiye’de bir yolculuğa çıkarak Anadolu’nun farklı şehirlerinde lezzetseverlere gastronomik bir şölen yaşattı.

11 – 12 Mart tarihleri arasında Adana HiltonSA ve Mersin HiltonSA’da lezzet düşkünleri ile buluşan ikili; Antik Roma yemeklerini milattan önce 4. Yüzyıl ve Coté’nin Çiftliği kitaplarından çıkartılan tarifler orjinalliği tamamen korunarak servis etti Yapılan yemekler döneme ait gelenek ve göreneklerin yanı sıra yemek zevkleri ve sunumlarda net bir şekilde yansıtıldı.

Doruk Özkan yemeğin yanında ülkemizde var olan ama nesli kaybolmak üzere olan antik üzümlerden yapılan fermente üzüm suyunu servis ederken, orta Anadolu’dan Merzifon karası bir de güney’den Antalya elmalı’dan acıkara üzümlerinin yemek eşleşmesini yaparak yakalanan müthiş uyumu lezzet severlerle tanıştırdı.

Antik çağlarda insanların tamamen sohbet etmesine dayanan 16 – 20 saat süren ve sempozyum adı verilen bu yemekler gastronomik bir şölen olarak katılımcıların hafızalarında yer etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor