“Adana-Mersin tren seferleri ne zaman başlayacak?”

(HABER MERKEZİ)-HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “Birçok ulaşım aracına göre daha ekonomik olan bölgesel ve ana hat tren seferlerinin başlatılmamış olması vatandaşların mağduriyetine neden olmaktadır. Günlük yaklaşık 12 bin yolcunun seyahat ettiği Adana-Mersin arasında çalışan tren seferleri ne zaman başlayacak” diye sordu.

HDP’li vekil Hatimoğulları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması için soru önergesi verdi. Önergede, “4 Mart 2021’de Adana-Mersin arası tren seferlerinin yeniden hizmete başlaması için Mersin Garı ve Adana Garı önünde eş zamanlı basın açıklaması yapılmıştır. Basın açıklamasında; yurttaşların daha fazla mağdur olmaması için “Mersin-Adana bölgesel tren seferleri başta olmak üzere, 28 Mart 2020 tarihinden beri kısıtlanmış olan tüm tren seferlerinin pandemi koşullarına uygun şekilde gerekli önlemlerin alınarak bir an evvel başlatılmasını istiyoruz” çağrısında bulunulmuştur.

KESK Şubeler Platformu, Emek ve Demokrasi Platformu ve Adana- Mersin Kent Konseyinin yapmış olduğu çağrıda; “Ulaşım araçları (otobüs-uçak, vb.) ile Marmaray, Başkentray, İzban, Yüksek Hızlı Tren seferlerinin tekrar başlatılmasına rağmen şehirlerarası ana hat ve bölgesel tren seferleri başlatılmamıştır. Birçok ulaşım aracına göre daha ekonomik olan bölgesel ve ana hat tren seferlerinin başlatılmaması, vatandaşlarımızı ciddi anlamda mağdur etmektedir” ifadeleri kullanılmıştır. Mersin ve Adana halkının bölgesel tren seferleri başta olmak üzere, tüm tren seferlerinin pandemi koşullarına uygun şekilde gerekli önlemlerin alınarak bir an evvel başlatılması talepleri karşılanmalıdır.  

Bu bağlamda;

Günlük yaklaşık 12 bin yolcunun seyahat ettiği Mersin-Adana arasında çalışan bölgesel trenler ne zaman tekrar çalışmaya başlayacak?

Otobüs, uçak, şehir içi tren hatları, Yüksek Hızlı Tren seferleri çalışırken neden halen şehirlerarası ana hat ve bölgesel tren seferleri başlatılmamıştır?

Her gün iki şehir arasında gidip gelen kamu çalışanları, işçiler ve yurttaşlar maddi anlamda çok sıkıntı yaşamaktadır. Geçen bir yıllık sürede neden bunun için bir çözüm bulunmamıştır?

Adana- Mersin arasındaki ulaşım sorununu çözmek için herhangi bir hazırlık yapılmış mıdır? Süreç hangi aşamadadır?

Bölgesel tren seferleri başta olmak üzere, tüm tren seferlerinin pandemi koşullarına uygun şekilde bir an önce başlatılması için gerekli önlemler alınmakta mıdır?

Yurttaşların en önemli taleplerinin başında gelen, ucuz, sağlıklı, nitelikli ulaşım hakkını kullanabilmesini sağlamak üzere Bakanlığınızın nasıl çalışmaları vardır?” denildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor