ADANA’NIN VALİSİ SÜLEYMAN ELBAN

Mukadder Öztekin’in Adana Valiliği sırasında başladık gazeteciliğe.. Sonra sırasıyla Ö.Lütfi Hancıoğlu, A.Rıza Aydos, Osman Meriç, Nezih Okuş, Metin Dirim Tekin, Hayri Kozakçıoğlu, Erdoğan Şahinoğlu,Fevzi Yetkiner,Recep Birsin Özen, Bekir Aksoy, Naci Parmaksız, Oğuz Kaan Köksal, İ.Kemal  Ünal, M.Cahit Kıraç, Adana Valisi olarak görev yaptılar.. Hepsi ayrılırken, hayır duasıyla uğurlandı. 

Valilikteki görevliler de, Milli Eğitim, Emniyet, spor camiası, Odaların temsilcileri, spor camiası ve halk yukarıda adını yazdığımız valilerin tamamını uğurlarken, gözleri buğulandı, boğazları düğümlendi..

Biz, toplumla iç içe olan devleti temsil eden, halkla bütünleşen böyle unutulmaz valiler gördük..

İlhan Atış’ta iyi bir insandı, ancak devletin valisi olmaktan ziyade iktidarın valisi olduğu konusunda bir görüş ağırlık kazanıyordu.. Hüseyin Coş ise, kusura bakmasın ama devletin valisi olmayı bir tarafa bırakalım, VALİ ünvanı yakışmayacak kadar büyük yanlışlar içerisindeydi… Gittiğinde arkasından tencere-kapak  çalanlar bile oldu..

Sayın Süleyman  Elban’ın açıklamalarını, çalışmalarını, kamuoyuna yaptığı açıklamalarını ve Belediyelerle  diyaloglarını yakından izliyoruz.. Toplumla ilişkilerini değerlendiriyoruz.. Gerçekten sayın Elban’ın Adanalılar için bir şans olduğu izlenimini ediniyoruz.

Kendileriyle hiç karşılaşmadık.. Ama 50 yılı aşkın gazetecilik tecrübemizle izliyoruz çalışmalarını, açıklamalarını, uygulamalarını.. Kendini ön saflarda gösteren değil, hizmetleri ön saflarda tutmaya özen gösteren Vali olarak, saygı görüyor, destek görüyor sayın Elban..

Coronavirüs salgınından buyana alınan önlemler, Belediyelerle kurduğu koordinasyon ve elde edilen olumlu sonuçlarda da sayın Süleyman Elban’ın büyük katkısı olduğu da unutulmamalıdır..

Adana’nın düşman işgalinden Kurtarılışının 100. yıldönümü kutlamalarıyla ilgili gösterdiği ilgi ve alakayı da biliyoruz..

Bugün Adana coronavirüs salgınında Türkiye’nin en başarılı kenti Adana olmuş ise, bunda Adana Valisi sayın Süleyman Elban’ın koordinasyondaki katkısı, önlemler konusundaki hassasiyeti, büyük katkı sağlamıştır..

Sayın Elban, Adana için bir şanssınız.. Adanalı severse yürekten sever.. Biz sizi görmesekte, çalışmalarınızla, uygulamalarınızla, kenti sahiplenmenizle, halkla olan iyi ilişkilerinizle sevdik..

Biz bu memlekette halka GAVAT diyen, Kulağı kesik, Saçını-bıyığını boyayan vali de gördük.. Halk, Tencere-kapakla uğurladı..

Sizi görmesekte sevdik, icraatlarınızla sevdik, halka yakınlığınızla sevdik, kamu kurum ve kuruluşlarla, sivil toplum örgütleriyle kurduğunuz diyaloglarla sevdik sayın SüleymanElban..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor