ADANASPOR, NEFES ALDI

Adanaspor, Çarşamba günü kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığı Eyüpspor karşısında 17.dakikadan itibaren 10 kişi kalmasına rağmen 1-0 yenerek önemli bir nefes aldı ve moral kazandı. Turuncu-Beyazlılar, önümüzdeki hafta 7 Nisan Pazar günü deplasmanda play-off şansını zorlayan Gençlerbirliği ile oynayacak.

Adanaspor, rakiplerinden Astor enerji Şanlıurfaspor’un galip gelmesinden sonra büyük endişe oluşmuştu. Sonrasında aynı gün oynanan Tuzlaspor-Ümraniyespor maçının 1-1 berabere bitmesi tekrar ümitleri yeşertti ve tüm umutlar Eyüpspor karşısında alınacak bir galibiyete bağlıydı. Turuncu-Beyazlılar, maça iyi başlasa da 17.dakikada Check Oumar Diakite’nin kırmızı kart görmesiyle bir anda şok oldular. Daha sonra oyunda dengeyi sağlayan Adanaspor, soyunma odasına beraberlikle girmeyi başardı. İkinci yarıya 10 kişi kalmasına rağmen daha iyi başlayan taraf yine Adanaspor oldu. Turuncu-Beyazlılar, Junior Fernandes’in 60.dakikada attığı golle stada gelen taraftarlarını, Başkan Bayram Akgül’ü sevince boğdu. Karşılaşma da bu skorla sona erdi. Hakemin bitiş düdüğünden sonra Teknik Direktör Kemal Kılıç, saha içerisine girerek tüm futbolcularını teker teker kutlayarak tebrik etti. Futbolcular da hep birlikte hocalarıyla kucaklaştılar.

Adanaspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç, Eyüpspor maçının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Kritik üç puanı, güçlü rakipleri karşısında elde etmenin mutluluğunu ve rahatlamanın önemini vurgulayan Kılıç, takımının gösterdiği direnci ve stratejiyi öne çıkardı. Kılıç, “80 dakika boyunca 10 kişiyle mücadele ederek, ligde öne çıkan bir takıma karşı bu sonucu almak, gösterdiğimiz direnç çok önemli” dedi. Kemal Kılıç, galibiyetin takım için ne kadar hayati olduğuna dikkat çekerek, “Bu galibiyetle sadece çok ihtiyaç duyduğumuz üç puanı almakla kalmadık, aynı zamanad takım olarak büyük bir moral ve motivasyon kazandı” diyerek son haftalarda gözle görülür bir iyileşme ve gelişme gösteren Adanaspor’un bu performansının karşılığını almasının önemine vurgu yaptı. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor