Bayrama ortak mutluluk

HABER: YENER EKİNCİ

Adana Tepebağ Rotary Kulübü ile Güney Interact Kulübü’nün, ‘Toplum Birliği Bünyesi’nde yer alan Dörtler Topalak İlkokulu’nda ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Programa velileriyle birlikte katılan köylü çocuklar, şarkılar söyleyip dans ederek, Büyük Önder Atatürk’ün armağanı olan günlerini doyasıya yaşama imkanı buldu.

‘’GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ, GELECEKTE OMUZLARINDA YÜKSELTECEKLER’’

Adana Tepebağ Rotary Kulübü başkanı Serhan Serin, ‘’Bizler bugün, üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız ülkemizde, çağdaş medeniyet seviyesini yakalamak, gelişmiş toplumlar arasında yer almak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek için yetişmiş insan gücüne sahip olmak zorundayız. Günümüzde en çok ihtiyaç duyulan güç, yetişmiş insan gücüdür. Bunun için de, çağın bilim ve teknolojisinin temeli olan eğitim kurumlarımızın sayısını arttırmak, çağın bilim ve teknolojisiyle donatmak, eğitim ve öğretimin kalitesini yükseltmek, çocuklarımızı çok iyi şekilde geleceğe hazırlamak zorundayız. Ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu güzel vatanı, milletimizin geçmişten gelen birikimi ve birlik-beraberlik içinde çok çalışarak daha mamur hale getirmek, gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak, hepimizin en büyük hedefidir’’ dedi. Serin, ‘’Biliyor ve inanıyorum ki çocuklarımız yakın bir gelecekte ülkemizin yönetiminde söz sahibi olarak Aziz Milletimizin ufuklarını aydınlatacak, Güçlü Türkiye’yi omuzlarında yükseltecek ve bütün dünyanın özlediği barış ve kardeşliğin tesisi için tereddüt göstermeksizin çaba sarf edeceklerdir’’ diyerek sözlerini tamamladı.

‘’23 NİSAN BARIŞ VE KARDEŞLİK DEMEKTİR’’

Güney Interact Kulübü başkanı İrem Uzun ise Dünya’da tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nu gurur ve mutluluk içinde kutladıklarını belirterek, ‘’Bu kutlamalar barış ve kardeşlik gibi değerlerin paylaşılmasına, farklı kültürlerin buluşup kaynaşmasına böylece dünyanın daha güvenli ve huzurlu bir yer haline gelmesine vesile olmaktadır. Nitekim; “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz” diyen Mustafa Kemal Atatürk, çocuklarımızın ne kadar önemli olduğunu bu veciz sözle bir kez daha dile getirmiştir. Bugünü anlamlandıran ve geleceğimizin teminatı olan bütün çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyoruz’’ dedi.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor