Ceylan Aşireti’nden, 5 bin kişi ile kardeşlik mesajı

HABER: YENER EKİNCİ

İşadamı ve siyasetçi Uğur İsa Ceylan ve CHP Yüreğir Meclis Üyesi İsmail Ceylan 35 yıldır geleneksel olarak sürdürdükleri dayanışma yemeğinin bu yıl tekrarını gerçekleştirdiler. Yüreğir ilçesi, Süleyman Vahit Caddesi’ndeki bir ara sokakta düzenlenen programa, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana milletvekilleri Müzeyyen Şevkin, Orhan Sümer, Ayhan Barut, CHP Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Karataş Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş, Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, Aladağ Belediye Başkanı Kemal Özdemir,  çeşitli partilerden milletvekilleri ve parti görevlileri, belediye başkanları ile STK ve Oda başkanları, Ceylan aşireti mensupları ile birlikte yaklaşık 5 bin kişilik bir katılım sağlandı.

‘’SİYASET ÜSTÜ BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERİYORUZ’’

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar burada yaptığı konuşmada; “ Hep birlikte çalışarak sizlerin de desteğiyle tekrar 5 yıl daha beraberiz. Allah ömür verirse bir daha ki seçimlerde inşallah yine beraber olacağız. Burada düzenlenen birlik ve beraberlik yemeği için ayrıca sevgili ağabeyim İsa Ceylan’a da teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ceylan Aşireti lideri, iş adamı ve siyasetçi İsa Ceylan da, 1989 yılından bu yana yerel seçimler sonrasında dayanışma yemeği düzenlediklerini belirterek, “Bu yemeklerle siyaset üstü birlik ve beraberlik mesajı veriyoruz” diye konuştu.

‘’SAĞDUYU ÜZERİNE KURULU BİR TÜRKİYE’Yİ ÖZLÜYORUZ’’

Konuklar arasında yer alan Seyhan Şanlıurfalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Mehmet Tatlı ise ‘’Seçim geride kaldı. Kim kime oy verdiyse vermiştir. Şimdi birlikte olma, muhabbet etme ve hizmet etme zamanı. İnsanlarımızı buluşturan, birleştiren, kaynaştıran bu güzel davet için hemşehrim hem İsa Ceylan’a, hem İsmail Ceylan’a çok teşekkür ediyorum. Bu buluşmayı çok anlamlı buluyorum. Geniş bir yelpazeden, farklı görüşlere sahip insanların burada kardeşçe, arkadaşça, dayanışma içinde olmaları çok önemli. Biz böyle bir Türkiye tablosu istiyoruz, böyle bir Türkiye tablosu özlüyoruz. Ayrıştırmadan uzak, ötekileştirmeden uzak, kamplaştırmadan uzak, tamamen sevgi, tamamen kardeşlik, tamamen sağduyu üzerine kurulu bir Türkiye’yi özlüyoruz’’ ifadelerini kullandı. Şanlıurfa mutfağına özgü ve oradan getirilen aşçıların hazırladığı yemekte, kavurma, pilav ve zerde tatlısı sunumlarıyla tam bir ziyafet şöleni yaşandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor