Corona virüsü rekoru kırıldı

ADANA (BÖLGE)-Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 2 Şubat 2022 Çarşamba gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 110 bin 602 yeni vaka tespit edilirken, 217 kişi de hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İlk kez 1 Şubat’ta günlük vaka sayısı 100 binin üzerine çıktı. 100 bin gibi bir sayının bundan 6 ay, 1 yıl önceki anlamı ile bugünkü anlamı aynı değil. Vakalar genellikle Omicron kaynaklı” dedi.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin günlük COVID-19 tablosunu açıkladı. 2 Şubat verilerine göre, 457 bin 885 test yapıldı.

GÜNLÜK VAKA SAYISINDA REKOR

Son 24 saatte, 110 bin 602 yeni vaka tespit edildi. Böyle şimdiye kadarki en yüksek günlük vaka sayısına ulaşıldı. Öte yandan bugün 86 bin 671 kişi de sağlığına kavuşurken corona nedeniyle 217 kişi hayatını kaybetti.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İlk kez dün günlük vaka sayısı 100 binin üzerine çıktı. 100 bin gibi bir sayının bundan 6 ay, 1 yıl önceki anlamı ile bugünkü anlamı aynı değil. Vakalar genellikle Omicron kaynaklı ve hastalık hafif seyrediyor. Kişisel tedbirlere uyup, aşılarımızı yaptırarak bu tabloyu aşacağız” dedi.

AŞILAMADA İLK SIRADA HANGİ ŞEHİR VAR?

Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir,Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA’DA

Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

CORONA VİRÜSÜ REKORU KIRILIYOR

2019 yılının sonunda Çin’de ortaya çıkan corona virüsü salgını endişe yaratmaya devam ediyor… Önceki gece Türkiye’de vaka sayısında tarihi rekor kırılırken, Rusya, Slovakya, Çekya, Japonya gibi ülkelerde de rekor vaka sayıları duyuruldu.

Dünya çapında 382 milyondan fazla insana bulaşan corona virüsü salgını, 2019’dan beri 5.6 milyondan fazla insanın da ölümüne sebep olurken salgın, çok daha bulaşıcı olan Omicron varyantıyla birlikte endişe verici seviyelere ulaştı…

Dün geceden itibaren Dünya’nın birçok ülkesinde corona virüsü vaka sayısında rekor kırıldı… Bunlar arasında Türkiye’de açıklanan 102.601 vaka acı bir rekor olarak kayıtlara geçti. Son 24 saatte 198 insan yaşamını yitirirken, Aralık ayı sonundan itibaren hızla yükselişe geçen günlük vaka sayıları 25 Aralık’ta 20 bin seviyelerinde seyrediyordu.

Öte yandan Ocak ayı ortasına kadar günlük ölüm sayılarında gözlenen düşüş eğilimi de yükselmeye başladı. Cuma günü 210 insanın yaşamını yitirdiği ülkede 4 Aralık’tan beri en yüksek ölüm seviyesi de bu noktada kaldı.

125 BİNDEN 141 BİNE ÇIKTI

Toplam vaka sayısına göre Türkiye’nin bir sıra üstünde, 6’ncı sırada yer alan Rusya’da da vaka sayıları katlanarak artıyor… Moskova yönetimi önceki gün 125.836 olarak kayıtlara geçen günlük vaka sayısının bugün 141.883’e ulaştığını duyurdu.

Hükümet, son 24 saatte 678 insanın da yaşamını yitirdiğini açıkladı.

SLOVAKYA’DA KRİTİK EŞİK GEÇİLDİ

Avrupa ülkesi Slovakya’da da corona virüsü vakaları artmaya devam ediyor… Aşılanma oranlarının Avrupa Birliği ülkelerine göre düşük seyrettiği Slovakya’da Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içerisinde 20.224 insanda Covid-19 tespit edildiğini duyurdu.

Ülkede salgının başladığı günden beri ilk kez günlük vaka sayısı 20 bini geçerken, Orta Avrupa ülkesinde yeni tespit edilen vakaların yüzde 61’inin aşısız olduğunun da altı çizildi.

Sıkı önlemler alarak corona virüsü salgınını kontrol altında tutmaya çabalayan Japınya’da da vakalar artmaya devam ediyor…

TOKYO’DA 20 BİN VAKA AŞILDI

Devlet televizyonu NHK, başkent Tokyo’da ilk kez günlük corona virüsü vaka sayısının 20 bini geçtiğini duyurdu.

Cuma günü 17.631 vakayla rekor kıran Tokyo’da 21.576 insanda corona virüsü tespit edildiği belirtildi. Salı günü 7.131 vakanın tespit edildiği de kayıtlara geçti. Öte yandan Japonya genelindeki toplam vaka sayısının 94930 olduğu belirtildi.

Japonya’da Covid-19’a bağlı sebeplerle yaşamını yitirenlerin sayısının da 80 olduğu duyuruldu.

AŞILAMA DÜŞÜK VAKA SAYISI YÜKSEK

Corona virüsüne karşı aşılanma oranlarının düşük olduğu Çekya’da günlük vaka sayısı salgının başladığı günden beri en yüksek seviyeye ulaştı.

Çekya Sağlık Bakanlığı ülkede son 24 saat içinde 57.195 insanda Covid-19 tespit edildiğini duyurdu.

Yetkililer 10.7 milyon nüfuslu ülkede tespit edilen vakalardan 9775’inin ikinci kez hastalanmış olma ihtimali olduğunu duyurdu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor