Dolmuşçu esnafı zam istiyor

HABER: YENER EKİNCİ

Adana’da toplu taşımacılığın zincirini oluşturan önemli halkalardan biri olan  Yeşiloba-Barkal Minibüs Kooperatifi’nin üyeleri, ‘Olağan Genel Kurul Toplantısı’yla, mevcuttaki tecrübeli başkanı Halil Kocabaş’a 3 yıl daha yetki verdi. Tek liste halinde gidilen kurulda açık oylamayla yeniden başkan seçilen Kocabaş, mücadele ettikleri sorunların çözümü için özveri ve gayretle çalışmaya devam edecekleri mesajını verdi.

‘’SİVİL 22 LİRA 50 KURUŞ, ÖĞRENCİ 15 LİRA’’

Seçim nedeniyle ötelenen yolcu taşıma ücretlerine, istedikleri zammı almak için çaba göstereceklerini ifade eden Halil kocabaş,  ‘’Sivil 22 lira 50 kuruş, öğrenci 15 lira şeklinde bir tarife olmalı. Şu an zararına çalışıyoruz. Sabah 05.30’dan akşam 20.00’ye kadar çalışan bir araca kalan para masraflar çıktığı zaman 1000 lira civarında… Araç bir arıza yapsa, asgari 15 bin lira masraf çıkıyor. Arıza yapması kaçınılmaz, araçlarımızın neredeyse tamamı eski zaten. 2016 yılından bu yana, ekonomik şartlar yüzünden araçlarımızı değiştiremiyoruz’’ dedi.

‘’GERÇEK ENFLASYON ORANI YÜZDE 100’DEN FAZLA’’

Esnafın temel girdileri olan akaryakıt, yedek parça, kasko ve trafik sigortasına fahiş zamlar yapıldığını hatırlatan Başkan Kocabaş, ‘’Enflasyon oranı, TÜİK’in açıkladığı gibi yüzde 64 civarında değil, yüzde 100’ü geçmiş durumda. Bize ise yüzde 30 zam veriliyor. Bunu kabul edebilmemiz mümkün değil. Şu an istediğimiz rakam bile bizi kurtarmaz; ama biz vatandaşlarımızı da düşündüğümüz için yüksek fiyat talep etmiyoruz’’ diye konuştu.

‘’VAHŞİ TAŞIMACILIĞA DÖNMEK ZORUNDA KALDIK’’

Kocabaş, genel kurul toplantısında, gelirin ortak pay edilmesi amacıyla 4 ay önce oluşturulan kooperatif içi havuz sisteminden çıkılması kararı alındığını da belirterek, ‘’Şahsen havuz sitemini savunuyorum; ama seçimle böyle bir karar alındı. Havuz sistemine girmeden önce vahşi taşımacılık yapıyorduk. Şoförler birbirleriyle yarışıyor ve önlerine direksiyon kırıyorlardı. Daha medeni olan havuz sistemine girdik; ancak üyelerimizin az bir çoğunluğu eski sisteme dönülmesinden yana tercih kullandı. Buna saygı duyuyoruz; fakat bu böyle devam edemez. Yolcuların talebiyle, Büyükşehir Belediye yetkilileri bütün kooperatiflerin havuz sistemine geçmesi için bir çalışma yapacaktır diye düşünüyorum’’ dedi.  Kooperatifin yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu; İbrahim Halil Avcı, Musa Gökel, Mesut Yağmurcu, Selahaddin Kızılakça, Ayhan Eryılmaz, Şemsittin Özdemir, Arif Karğılı, Selahattin Çeken.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor