Dolmuşçular zamma sevinmedi

Adana’da, şehir içi yolcu taşıma fiyat tarifesinin zamlanması, dolmuşçu esnafının beklentilerini karşılamada yetersiz kaldı. Barkal-Yeşiloba Minibüs Kooperatifi Başkanı Halil Kocabaş, aracımız günlük 100 liraya yakın para kazanıyor; 920 lira ila bin 150 lira arasında sadece yakıt masrafı yapıyor. Zamlar durmaz veya geri çekilmez ise şimdiki yolcu tarifesi de bizi kurtarmaz’’ dedi.

Haber: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Adana’da, şehir içi ulaşım ücretlerine yapılan zam oranı, dolmuşçu esnafı tarafından yetersiz bulundu. Buna karşın, tarifeye zam yapmanın da çare olamayacağını savunan Barkal-Yeşiloba Minibüs Kooperatifi Başkanı Halil Kocabaş, mazot alımında KDV ve ÖTV’den muaf tutulmak istediklerini belirtti ve Büyükşehir Belediyesi’ne de kendilerine sahip çıkılması yönünde çağrıda bulundu.

GELİR, MAZOT GİDERİNİ DAHİ KARŞILAMIYOR

Yaklaşık 10 günlük zaman diliminde, akaryakıta 7 defa zam geldiğini hatırlatan Başkan Kocabaş, ‘’Bir aracımız günlük 100 liraya yakın para kazanıyor. Yine, bir araç günlük 40 ila 50 litre arasında yakıt tüketiyor. Yani, 920 lira ila bin 150 lira arasında sadece yakıt masrafımız var. Şoför gideri, SGK, Bağ-Kur ve yedek parça masraflarını saymıyoruz bile… Cepten para gidiyor’’ dedi. Kooperatife bağlı 97 araç bulunduğunu ifade eden Başkan Kocabaş, iki tanesinin mazot zamları nedeniyle çalışmadığını ve ilerleyen günlerde bu sayının artacağını söyledi. ‘’Araçlar ısrarımızla çalışıyor’’ diyen Halil Kocabaş, ‘’Üyelerimizden sabırlı olmalarını istiyoruz; ama artık sabredecek durum da kalmadı artık… Mevcut şartlarda, faaliyetlerimizi sürdürecek gücümüz bulunmuyor. Akaryakıt zamlarının bir an evvel durması gerekiyor. Aksi halde, Kent Kart ile biniş ücreti sivil de 8 lira, öğrenci de 5 lira olmalı. Büyükşehir Belediyesi’nden bizlere destek olmasını talep ediyoruz’’ ifadelerini kullandı. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor