DURUMDAN MEMNUN MUSUNUZ?

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan demiş ki;

“Bu ülkede, insanlara yıllardır iki anahtar, bir ev bir araba sözü verildi. Ama bu sözler tutulmadı. Biz yönetime gelirken böyle bir söz vermedik, ama yaptıklarımızla bunu kat be kat sağladık, Bundan sonra da aynı anlayışla milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Bu hizmetlerin devamı için 2023 seçimleri kritik öneme sahiptir. 2023 için çalışmaya başlamanızı istiyorum.”

Soru şu;

Adalet ve Kalkınma Partisi 19 yıldan bu yana tek başına iktidar, halkın mutfağı büyüdü mü küçüldü mü? 

İki anahtar, bir ev ve bir araba sözünü eski Başbakan sayın Tansu Çiller vermişti.. O Çiller, şimdi AKP’nin davulunu çalıyor.. Ekonomiyi de iyi bildiğini söylüyor, neden ekonomi ilgili bir çift laf etmiyor?

…       …    …

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek demiş ki;

“Bağışlarınız üreticilerin iktidar hedefli örgütlenmesi içindir. Bağışlarınız milleti örgütlemek ve Üreticilerin Milli Hükümeti’ni kurmak içindir. Bağışlarınız Asya ikliminde bağımsız, başı dik, üreten Türkiye içindir. Bağışlar Vatan Partisi’ne Vatan Partisi İktidara!”

  Soru şu;

Televizyonunuz var.. Gazeteniz var.. Milletin parası mı var ki, iban numarası veriyorsunuz Doğu bey? Kimin davulunu çalıyorsanız, parayı ondan isteyiniz.Alamıyor musunuz Doğu bey!.

…     …    …  

Bir esnaf diyor ki;

  “1 Temmuz günü sabah gelip dükkanımızı açtık. İşimize koyulduk. Misafirlerimiz de sağolsun geldiler ve hasret giderdik. Ama üzülerek söylüyorum, sektörün birçok işvereni hâlâ işyerlerini açamadı. Birçok arkadaşımı aradım, ‘Niye açmıyorsunuz?’ diye sordum. ‘Ağabey nasıl açalım, malzeme alacak paramız yok’ dediler. Bazılarına malzeme göndermek istedim. Bunu kendilerine de söyledim. ‘Ağabey malzeme göndersen ne olacak? Kirayı nasıl ödeyeceğiz… Taşıma suyla değirmeni döndüremeyiz’

Soru şu;

Kardeş, sandıkta kime oy verdin?

 …    …   …

Merhum, Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan  demiş ki;

“Türkiye’nin yüzde 45’i açlık sınırının altında maaş alıyor. Yüzde 40’ı sosyal yardım alıyor. Yüzde 20’si elektrik faturasını ödeyemiyor. 10 milyon işsiz. 1,5 milyon üniversite diplomalı işsiz var. Kel başa şimşir tarak…. ‘Kanal İstanbul projesi yapacağız’ diye bir uçuk projeyle bir fanteziyle bir hayalle milletin önüne çıktılar. Buna şunu söyleyebiliriz; Kanal İstanbul hayali de maalesef üzülerek ifade ediyorum, milletin kâbusu olmaya adaydır. Nereden biliyorum bunu? Bugüne kadar yaptıkları bundan sonra yapacaklarının teminatı. Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli. “

Merhum Necmettin Erbakan’ın hatırı için soru, moru yok . Çünkü, geçmişte beraber yürümüştünüz bu yollarda, beraber ıslanmıştınız yağan yağmurda..

Merak edilen şu;

Durumdan memnun musunuz ?

Peki memnun olacağınız bir haber verelim.. Adana nüfus ortalaması açısından hep ilk üç sırada yer alıyordu ya.. Hani fabrikalar vardı ya sıra sıra.. Hani pamuk tarlaları vardı ya ovayı beyaza büründüren.. Çok sayıda vatandaş Çukurova’ya çalışmaya geliyor, Çukurova’da kalıyordu ya..

Şimdi o farikalar kapandı ya.. Yerlerine konutlar yapıldı ya.. Adana’ya göç edenler, tersine göçe başladı ya.. İşte o nedenle ilk üçte yer alan Adana artık ilk beşte bile değil.. 6. Sıraya düştü.. Yani  ,  nüfusta da  ilk üç sıradaki Adana, 6. Sırada.. Tabi fabrikası olmayan, tarlası ekilmeyen , turizmi olmayan bir kentte kim kalır.. İşte nüfus sayısına göre iller sıralaması;

 1    İSTANBUL    15,462,452

2    ANKARA    5,663,322

3    İZMİR    4,394,694

4    BURSA    3,101,833

5    ANTALYA    2,548,308

6    ADANA    2,258,718

Gerçekten bu durumdan memnun musunuz?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor