GALATASARAY MAÇI ÖNCESİ ADANA DEMİRSPOR

Süper ligde son beş haftaya girilirken 11. Sırada bulunan Adana Demirspor’da işler bu yıl tam da istenildiği gibi gitmese de yapılan yeni transferler gelecek yılın kadrosuna çok büyük katkılar koyacak gibi duruyor.

Sezonun ortasında takımda köklü değişime giden Adana Demirspor daha az maliyetli bir kadro ile bu yılı geçiriyor. Özellikle yeni gelen sağ bek ve sol bek oyuncuları çok büyük beğeni topluyor. ADS, TFF’nin bu yıl süper ligde yarattığı başarısız yönetiminden en fazla zarar gören kulüplerin başında geliyor.

Sayın Murat Sancak bu haksızlıklara karşı Türkiye’de tek başına bir adalet mücadelesi vermektedir. Sırf temiz futbol anlayışı egemen olsun diye kulüp başkanlığını, Başkan vekili Metin Korkmaz’a devreden Sancak, futbol kamuoyundan ve tribünlerden müthiş destek görsede kulüpler bazında yalnız bırakılmaktadır. Buna rağmen süper lig gelirinden başka hiçbir geliri olmayan Adana Demirspor’u Balotelli, Nani, Emre Akbaba gibi yıldızları da bünyesinde tutarak bütün bu sorumluluğu da tek başına göğüslemektedir.

Adana Demirspor’un son 3 yılını iyi inceleyip son beş haftaya girerken buna göre değerlendirme yapmak da daha sağlıklı veri oluşturmaya yardımcı olacaktır. Süper lige geldiği 3. Yılda Avrupa kupalarına katılan ve şanssız bir şekilde elenen Demirspor hem Adana şehri için hem de Türk futbolu için çok önemli bir değerdir. Bu değerin daha ileriye daha güçlü bir şekilde gitmesi için Murat Sancak yalnız bırakılmamalıdır. Gerek yerel yönetimler gerek şehir yöneticileri, Adanalı işletmeler şirketler dernekler Demirspor’un Alt yapısından A takımına kadar nerede bir eksik görürlerse koşup destek olmak zorundadırlar.

Üç yıldır Adana şehri, 50 yıldır yapılan tüm turizm reklam tanıtım giderlerinin alamadığı karşılığı, Adana Demirspor’un dünya futbolu sahnesine çıkmasıyla çok daha fazlasını kazanmıştır. Üstüne ölü toprağı serpilmiş ülkede ve Adana şehrinde karnaval ve festivallerin şehir dışından bu kadar rağbet görmesinin temelinde de Demirspor’un başarılarının ve Murat Sancak’ın emekleri vardır. Adanalı çocukların her mahallede sağlıklı ve kurumsal bir spor futbol eğitimi alması da şehrin elli yıl sonrasına yapılan en ciddi yatırımdır. Bugün bunları görmeyen gözler işitmeyen kulaklar yıllar sonra bu meyveler verdiği zaman ortalığa düşüp bunu sahiplenmemelidirler. Bu Murat Sancak’ın kendi isteği, özverisi ve emeğiyle oluşmuştur.

Bu yıl ekonomik olarak sıkıntıda olduğu söylentileri olan Demirspor’da bu anlamda da Adanalılar yine Sayın Sancak’ı yalnız bırakmamalıdır. Bir tane Adana Demirspor var ve bir tane Adana şehrimiz var.

İşte bu duygularla son beş haftaya girilirken, son 50 60 yılda Murat Sancak kadar Adana’da spora ve futbola ve Adana Demirspor’a emek veren hiç kimse olmamıştır.

Bu vesile ile 5 yıldır Murat Sancak’ın yanında bütün bu olumsuzluklara birlikte göğüs geren ve taşın altına elini koyan Kulüp başkanı Metin Korkmaz’ı da unutmamak ve hakkını vermek gerekiyor.

Gelecek sezon Demirspor tribünlerinin, 20 bin kombine ve 100 bin forma satın alması bir zorunluluktur. Tüm taraftarların hem kulübe hem de Murat Sancak’ a bir vefa borcu bir teşekkür borcu vardır. Haydi Mavi Şimşekler

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor