İNCE MEMED HALK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

20 Ekim tarihinde açılması planlanan İnce Memed Halk Kütüphanesi’nin planlandığı tarihte açılışı yapıldı. Kütüphanenin açılışını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar gerçekleştirdi.

ADANA (BÖLGE)-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mahfesığmaz’daki İnce Memed Halk Kütüphanesi’ni açılışını yaptı. 17 bin kitap kapasiteye sahip, 30 bilgisayarlı ve ortak çalışma salonu ile toplantı salonu da bulunan kütüphane tüm halka açık olacak. Ayrıca kütüphanenin açılışı için önceden başlatılan kitap bağış kampanyası da halen devam ediyor. Halkın okuması için kitap sayısını daha da çok artırılması yönünde devam ettirilen bu kampanya sürecinde kitap bağışının yoğun olması bekleniyor.

KÜTÜPHANE MESAİ SAATLERİ DIŞINDA DA HİZMET VERECEK

Yeni eğitim yılının başlamasının ardından faaliyete geçirilen İnce Memed Halk Kütüphanesi’nin, öğrencilerin eğitimine biraz da olsa katkı sağlanması hedefleniyor. Ayrıca bu kütüphane Adana’daki kurumlar tarafından hizmete sunulan ilk halk kütüphanesi olma özelliği de taşıyacak. Öğrenciler için gerekli ortamı ve materyalleri sağlayan bu kütüphanenin zamanla eksiklerinin tamamlanması ve tam donanımlı olması planlanıyor. Ayrıca İnce Memed Halk Kütüphanesi mesai saatleri dışında da hizmet vermeye devam edecek.

“genÇLere muhteŞem bİR yer hazIrladIk”

Kütüphane açılışında konuşma yapan ve özellikle bu bölgeyi seçtiklerini dile getiren Karalar, “Çünkü bu bölgede çok sayıda üniversite öğrencisi var. Ve aynı zamanda her yerden rahatlıkla ulaşılabilecek bir yer olsun istedik. Çünkü yurtlarda ve evde kalıp kalabalıkta rahat ders çalışamayan, kitap okuyamayan gençlerimiz ve öğrencilerimiz var. Ve biz bu gençlere muhteşem bir yer hazırladık”dedi.

“TÜRKİYE’DE ENDER BULUNAN BİR KÜTÜPHANE”

Sonrasında kütüphanenin tanıtımını yapan, içerisinde bulunan odalardan bahseden ve işlevlerini anlatan Karalar “Burası 17 bin kitabın yer aldığı ve Türkiye’de ender bulunan bir kütüphane” diyerek kütüphanenin önemini vurguladı. Karalar, sonrasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de bir sözüne atıfta bulunarak konuşmasına şöyle devam etti: “Bu bizim eğitime, öğretime ve en önemlisi siz gençlere verdiğimiz önemi yansıtıyor. Bu ülkenin kurtarıcısı, kurucusu ve eğitime çok büyük önem vermiş olan Atatürk’ün de dediği gibi ‘Eğitim o denli önemli ki eğer iyi değerlendirilirse o ülke aydın ve ekonomik olarak güçlü bir ülke olur. Eğer iyi değerlendirilmezse o ülke her açıdan geri kalmış bir ülke olur.’ Bu kütüphanede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“FAZLA KİTAPLARINIZI BAĞIŞLAYIN”

Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi İnce Memed Halk Kütüphanesi için “Fazla kitaplarınızı bağışlayın, yeni kütüphanemizde okurlar ve gençlerle buluşturalım. Oku, okut, kendine ışık tut” duyurusunu yineledi.  “200 kişilik kapasitesiyle bireysel ve grup çalışmalarına uygun kütüphanemiz 17.000 kitap, seminer salonu, 30 bilgisayar ve sınırsız interneti ile sizleri bekliyor” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar da, “Fazla kitaplarınızı bağışlayın, yeni kütüphanemizde okurlar ve gençlerle buluşturalım” mesajını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor