İNDİRİM FIRSATLARI

Yapılan araştırmalarda gösteriyor ki, artık vitrinlerde yazan indirim oranlarına kimse inanmıyor. Ama bazı firmalar her gün olmasa da zaman zaman birkaç üründe indirim yapabiliyor. İşte bu indirimler gerçek indirimler olabiliyor.

Firmalar ve mağazalar gerçek indirimleri ise sezon sonu olan ve bedeni, numarası bulunmayan ürünlerde yapıyor. Veya tanıtım yapılması gereken bir ürünü varsa onlarda yapılıyor. Ama her zaman indirim olmuyor, ne kadar da takip ederseniz edin çoğunu yakalayamıyorsunuz. Gezip dolaşırken denk gelmesi gerekiyor insana…

indirimlerinin büyük bölümü aldatmacadan ibaret…

Bazı firmaların yapmış olduğu gerçek indirimlerse maalesef işte bu aldatmacalar arasında kaybolup gidiyor. İnsanların kafasında, bilinçaltında oluşan bu anlayış nedeniyle gerçek indirimlerde dışarıdan bir bakışla maalesef anlaşılmadığı için itibar da görmüyor. Aslında mağazalar insanların dikkatini çekmek için bu yönteme başvuruyor, ancak bu taktik artık sıradanlaştı.

Çünkü hemen hemen her mağazanın vitrininde artık bu tür indirim yüzdelerini görmek mümkün… Hatta bazı indirim yüzdeleri yaz-kış ve hatta bahar mevsiminde bile değişmiyor. Ve bu duruma da insanların gözü çok çabuk alışıyor. Bu nedenle de vitrinlerini indirim yüzdelikleri süsleyen mağazaların hiçbir cazibesi kalmıyor.

Giyimde beklenen indirim maalesef yok. Ama artık meyve ve sebze fiyatlarında indirimler yavaş yavaş başladı ve ucuzluk önümdeki günlerde devam eder. Çünkü artık kışın turfanda olarak yetiştirilen meyve ve sebzelerin yerini açıkta yetiştirilen meyve ve sebzeler alacak. Elbette açıktan yapılan üretim daha az sermaye ile üretildiği için daha ucuz oluyor.

İndirim, kampanya ve eşantiyon meraklısı bir toplum olarak artık bu tür gerçeği yansıtmayan çağrılara kulak vermiyoruz. Hatta ve hatta artık ‘Taksit’ seçeneği de insanlara cazip gelmiyor. Bu nedenle artık

mağazacılıkta müşteri tercihi kazanmak zorken, bu tür kelimeler insanların güvenini kazanmış mağaza ve firmaları da bir anda itibarsızlaştırıyor.

Bilmem bunun farkında olan mağazacı, firma yöneticisi var mı?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor