Kaza yapan aracınıza değer kaybı alabilirsiniz

(HABER MERKEZİ)-Avukat Burak Şaşmaz, Yargıtayın vermiş olduğu kararlar doğrultusunda ve Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartnamesinde yapılan değişiklikle kaza sonrası aracında hasar oluşan kişinin, karşı tarafın sigorta şirketinden değer kaybını tahsil edebileceğini söyledi.

Avukat Burak Şaşmaz, “Sizin aracınıza başka bir araç kusurlu olup çarptığında kusur oranı değerinde size çarpan aracın sigorta şirketinden aracınızdaki değer kaybını talep edebilirsiniz. Böylece mağduriyet ortadan kalkıyor” dedi.

Şaşmaz şöyle konuştu: “Araç sigorta primlerinin artmasına bir çok neden var. Ancak, bunlardan ilki yeni oluşan değer kaybı sistemine ilişkindir. Kaza sonrası mağdur olan kişi kaza tespit tutanağı ve ilgili belgeler ile  bu işle uğraşan eksperlere başvuru yapabilir, araçta oluşan değer kaybını detaylı olarak inceletebilirler. Kusur oranına göre karşı tarafın ilgili sigorta şirketinden uğranılan zararla ilgili talepte bulunulabilir.

Bu daha önceleri gerçek şahıs ve tüzel kişilere karşı genel mahkemelerde doğrudan dava yoluyla talep edilen bir yöntemdi. Ancak Yargıtay Kararları ve Trafik Sigortası Genel şartnamesinde yapılan yeni düzenlemeler ile mağdur olan taraf artık doğrudan zararını sigorta şirketinin sorumlu olduğu limit ölçüsünde karşı aracın trafik sigortasından talep edebilir.

Mağdur tarafın talebine rağmen  zararın ödenmemesi halinde ise Genel Mahkemeler ve Sigorta Tahkim Komisyonuna başvuruda bulunup size çarpan aracın Trafik Sigortasından işbu zararın tahsilini talep edebilirler”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor