“Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyoruz”

(HABER MERKEZİ)-Adana Valisi Dr.Süleyman Elban, İstiklal Marşı’nın kabulünün 101.yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Vali Elban mesajında, “İstiklâl Marşı’nın kabulünün 101. yılını kutlamanın onuru ve mutluluğunu yaşıyor; ömrünü vatana ve millete hizmete adamış, büyük karakter, nesillerimize örnek şâir, milli mefkûremizin değerli mütefekkiri merhum Mehmet Âkif Ersoy’u da bu anlamlı gün vesilesiyle rahmet ve minnet anıyoruz.

İstiklâl Marşı milletimizin; özgürlük ve bağımsızlığı uğrunda, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığının, azim ve fedakârlıkla verdiği kurtuluş mücadelesinin ilmek ilmek mısralara döküldüğü muazzam bir eserdir.

İstiklâl Marşı, aziz milletimizin karakteri olan bağımsızlığı, tarihten silinmek istenen bir milletin uyanışını, esarete başkaldırmayı, vatan sevgisini, millî mücadele ruhunu, manevi değerler etrafında yeniden var olma mücadelesini en güzel biçimde anlatan bir destandır.

İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un muhteşem bir ifadeyle kaleme aldığı bu destan milletimizi tek yürek, tek yumruk haline getirmiş; vatan, millet, bayrak ve istiklâl aşkını iliklerimize kadar işleyen manevi bir güç olmuştur.

Millî Mücadelenin en çetin döneminde milletin yeniden dirilişini nakşeden bu eşsiz eser, bugün olduğu gibi bundan sonra da vatanımızın semalarında yankılanmaya; vatanın bölünmez bütünlüğüne, milletin bağımsızlığına kast edecek düşmanlara karşı rehberimiz olmaya devam edecektir.

Aziz milletimiz kendisine armağan edilen bu ölümsüz eserin her kıtasını ve her bir dizesini kalbinin derinliklerinde hissetmeyi sürdürecek; mısralarında yer alan ortak idealleri, ortak duygu birliğini ilelebet muhafaza edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklâl Marşı’mızın kabul edilişinin 101. yılını bir kez daha kutluyor; “Allah bir daha bu millete İstiklâl Marşı yazdırmasın!” diyen Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve canlarını vatan uğrunda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de hürmet ve şükranla yâd ediyorum.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor