Milli Eğitime Adanalı Bakan Yardımcısı

(HABER MERKEZİ)-Adanalı bürokrat Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak atandı. Bilgili, Milli Eğitim camiasında sevilen biri olarak biliniyor.

TEŞKİLATI ÇOK İYİ BİLİYOR

Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinde de bulunan Ahmet Emre Bilgili’nin bakanlığın tüm işlevleri ve teşkilatı yakından tanımasından dolayı atamanın isabetli bir karar olduğu belirtildi.

BAKAN İLE BİRARAYA GELECEK

Atanmasının açıklanmasından sonra çok sayıda tebrik telefonu alan Ahmet Emre Bilgili, Ankara’ya dönüp yeni Bakan Mahmut Özer ile biraraya gelecek ve eğitim konusundaki birikim ve çalışmalarına devam edecek.

PROF. DR. AHMET EMRE BİLGİLİ KİMDİR?

1960 yılında Adana’da dünyaya gelen Ahmet Emre Bilgili, ilk, orta ve lise eğitimini memleketi Adana’da okumuş ve üniversite eğitimini Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamlamıştır.

1993 yılında yardımcı doçent, 1996 yılında doçent unvanını kazanan Ahmet Emre Bilgili, daha sonra öğretim üyesi olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne atanmıştır. Bilgili aynı yıllarda Van’ın Bahçesaray ilçesinde 3 yıl devam eden Ulusal Bahçesaray Satranç Şöleni’nin organizatörlüğünü üstlenmiştir.

Aynı zamanda yazarlık yanı da bulunan Bilgili, bir dönem Yeni Şafak gazetesindeki köşesinde satranç üzerine yazılar kaleme almış ve 1999 yılında Marmara Üniversitesi’ne atanmıştır.

Ahmet Emre Bilgili’nin eşi Hamide Bilgili’dir. İki çocuk sahibi Bilgili çifti, doğduktan sonra annesi tarafından hastanede terk edilen Etiyopya asıllı Adem’e koruyucu aile olmuştur.

İstanbul Uluslararası Satranç Festivali Organizasyon Kurulu üyesi olan Bilgili, halen Marmara Üniversitesinde öğretim üyeliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü görevlerini yürütüyordu.

Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, 6 Ağustos 2021 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete’de yer alan kararnameye göre Milli Eğitim Bakan yardımcısı olarak atanmıştır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor