NEDEN HALUK LEVENT?

26 Kasım 1968 tarihinde Adana’nın Yüreğir ilçesindeki Yamaçlı mahallesinde dünyaya geldi Haluk Levent.. Dokuz kardeşin sekizincisiydi. Haluk Levent, ailesinin Nusayri olduğunu fakat Arap olmadıkların,.İlkokulu Sabancı İlköğretim Okulu’nda okuduğunu,  Adana Atatürk Lisesi’nden mezun olduğunu söylüyor.
Haluk Levent, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Mühendisliği, Ankara Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Programcılığı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü ve Ankara Üniversitesi Muhasebe bölümünde kısa  süreli eğitimler yapmış.Üniversite giriş sınavlarını kazanmış ama eğitimini istikrarlı bir şekilde ilerlemediğini, bunun maddi sıkıntıdan kaynaklandığını söylüyor.

Daha sonra  başarısız bir ticaret adamı olarak Adana’dan ayrılıyor ve kendini yollara veriyor.  İlk albümünün “Yollarda” adını alması da bu günlerdeki deneyimlerin sonucu olmuştur.  Birçok şehirde  şarkı söylüyor, kimi zaman hasta bir kız çocuğu için sokak sokak dolaşıp şarkı söyleyerek para toplamaya çalışıyor,
1992 yılında İstanbul’a geliyor Haluk Levent.. Ortaköy’de çeşitli barlarda çalışıyor,. Yıldıray Gürgen ile tanışıyor.   Serdar Öztop ve Akın Eldes gibi kaliteli müzisyenlerle çalışıp albümlerinin kalitesinin artmasını sağlıyor 1990’da başladığı albüm çalışmaları zahmetli ve yıldırıcı üç yılın ardından meyvesini koplamaya başlıyor.. Ve 1993  yılının Temmuzu ayında  Yollarda albümünü çıkartıyor..
Albüm, aynı zamanda Anadolu rock müziğinin ortaya çıktığı 70’lerden sonra ikinci yükseliş döneminin ilk eserlerindendir. Yollarda hiç beklenmedik bir şekilde yaklaşık iki yüz binlik satış rakamına ulaşıyor. Bu, Türkiye Müzik piyasasında açılan yeni bir kulvarın ardından milyonları sürükleyeceğinin ilk işaret fişeği oluyor.
İlk albümün ardından 1995 ekiminde Bir Gece Vakti bir milyona yaklaşan satış rakamını yakalıyor Yine 1996’nın hemen sonunda Arkadaş albümü piyasaya çıkıyor.. Bu albümle  Anadolu rock müziğin müzikal anlamda en başarılı örneklerinden birine imza atıyor. “Bu albümle dünya standartlarını yakaladım” diye düşünüyor.
Haluk Levent, 1997 yılının  Ağustos ayında cezaevine giriyor. Yaklaşık on yıldır kurtulamadığı ticari bir dava yüzünden 9 ay cezaevinde kalıyor, cezaevindeyken uzun saçlarını kesip Akkuyu’ya, yapılması düşünülen Nükleer santral projesinin protesto gösterilerine yolluyor. Cezaevine girmeden önce oluşturmuş olduğu kayıtlarla Mektup albümünü çıkartıyor.

Cezaevinden çıktıktan sonra yeni albümünü hazırlamak için çok az bir vakti kalmıştı.Çünkü 18 aylık askerlik görevi bekliyordu.  1998 eylülünde önce  Ayrılık albümünü çıkartıyor, sonra  askere gidiyor. Askerdeyken Türkiye’nin daha önce hiç gitmemiş olduğu yerlerinde konserler veriyordu.  1999 depreminin ardından İzmit’te kurulan Çadır kentlerde bizzat çalışıp çadırlar kuruyor, depremzedeler yararına da konserler veriyordu. “Kamyoncunun Türküsü” ile Susurluk’a gönderme yapıyordu.

  Bu gün… Türkiye”nin dört bir yanında ormanlar yanıyor.. THK”nın uçakları yedek parçaları olmadığı için ambarlarda çürüyor.. Değişik ülkelerden yangının bir an önce söndürülmesi için helikopterler, uçaklar kiralanıyor..

Ve Haluk Levent yine devreye giriyor..Orman Yangınların söndürülmesine katkıda bulunmak için helikopter kiralıyor..

   İşte o nedenle Haluk Levent yılın adamı olmalıdır

  Akkuyu nüklüer santraline tepki için saçlarını keserek protesto etti.

  İşte o nedenle Haluk Levent yılın adamı olmalıdır.

  İzmit  depreminde çadırlar kurdu, depremzedelere yardım için konserler verdi..

  İşte o nedenle Haluk Levent Yılın adamı olmalıdır.

  Susurluk olaylarını protesto etmek için Kamyoncunun Türküsü”nü yazıp söyledi.

  İşte o nedenle Haluk Levent Yılın adamı olmalıdır..

  Ve…Orman yangınlarının söndürülmesinde helikopter kiralıyor..

  İşte o nedenle Haluk Levent Yılın adamı olmalıdır.

  Birilerine örnek olunması, birilerinin örnek alması, ya da birilerinin utanması, utandırılması  veya örnek gösterilmesi için;

  HALUK LEVENT YILIN ADAMI OLMALIDIR..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor