Özbekistan Adana Fahri Konsolosluğu açıldı

HABER: POLEN ÖZBOZDOĞANLI

ADANA (BÖLGE)-Adana Valisi Dr.Süleyman Elban, Özbekistan Adana Fahri Konsolosluğu’nun açılış törenine katıldı.

Törene Vali Elban’in yanı sıra; Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Abdullah Doğru ve Ayşe Sibel Ersoy, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Özbekistan Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev, Özbekistan Adana Fahri Konsolosu İlker Medeni, iş insanları ve davetliler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Elban; ortak tarih, dil ve kültür temelinde güçlü kardeşlik bağlarına sahip olan Türkiye Cumhuriyeti ile Özbekistan Cumhuriyeti arasındaki ilişkileri daha da pekiştirecek olan Özbekistan Adana Fahri Konsolosluğunun hayırlı olmasını diledi.

Belli dönemlerde Özbekistan’dan kardeşlerimiz ülkemize gelmiştir diyen Vali Elban, “İlker Bey de o kardeşlerimizden biri. Kendisinin Fahri Konsolos olması, hem Özbekistan’dan gelen biri olması hem de kıymetli bir iş adamı olması nedeniyle Özbekistan’la olan kardeşlik bağlarımızın güçlenmesi açısından memnuniyet verici.” dedi.

Konsolosluğun Adana’nın Özbekistan’la olan irtibatının daha da gelişmesine çok ciddi katkılar sağlayacağını söyleyen Vali Elban, “ Bu programdan hemen sonra inanıyorum ki Adanalı iş adamlarımız çok süratli bir şekilde Özbekistan Büyükelçimiz Alişer Azamhocayev’in davetine uyarak Özbekistan’a ciddi bir heyetle gidecek;  oradaki mevcut ilişkileri daha da geliştirmek, yeni yatırımlar ve yeni ticari ilişkilerin gelişmesi ve güçlenmesi için faaliyetlerini artıracaklar. Aynı şekilde Özbekistan’dan da kardeşlerimiz, iş adamları ülkemize gelecekler böylece gönül bağlarımız kuvvetlenecek.” dedi.

Vali Elban sözlerini, “Hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti hem de Özbekistan Devleti inşallah kıyamete kadar payidar kalsın diye temenni ediyor, Özbekistan’la olan kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine vesile olacak olan konsolosluğumuzun hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek sonlandırdı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor