Sadullah Kısacık: Millet olarak çocuklarımıza borçluyuz!

(HABER MERKEZİ)-DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, TBMM’nin Açılışının 104’üncü Yıl Dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Milletvekili Kısacık, mesajında ülke olarak TBMM’nin Açılışının Yıl Dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın sevinci içinde olduklarını söyledi.

23 Nisan 1920, Demokrasi Konusundaki Azim ve Kararlılığımızın Dünya’ya İlanıdır.

23 Nisan 1920’te TBMM’nin açılmasının tarihi niteliğine vurgu yapan Kısacık, “23 Nisan 1920, her yaştan ferdiyle vatanı, bayrağı ve özgürlüğü için yılmadan mücadele eden aziz milletimizin yeniden dirilişinin ve şahlanışının timsalidir. ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla kurulan Yüce Meclisimiz, alelade bir yasama meclisi değil, icra yetkisini de haiz bir meclis gibi faaliyetlerini sürdürerek tam bağımsızlık ve demokrasi konusundaki azim ve kararlığımızı tüm Dünya’ya ilan etmiştir”, sözleriyle TBMM’nin kuruluşu ile Türkiye’nin tam bağımsızlığının ve cumhuriyetimizin harcında demokrasinin çok önemli bir yer tuttuğunun altını çizdi.

Çocuklarımız, Milli Mücadelemize Neşeleri ve Fedakarlıklarıyla Güç Vermişlerdir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın sıradan bir çocuk bayramı olmadığını, ülkemizin şanlı kurtuluş mücadelesinde emeği ve alın teri bulunan çocuk kahramanların fedakarlıklarının ödülü olduğunu söyledi: “Milli mücadelemizin sayısız kahramanı vardır. Çocuklarımız da bu şanlı mücadelemizin sayısız kahramanlarındandır. O dönemde ülkemizin çocukları; İstiklal Yolu’nda cephane taşımış, demiryolu inşaatında çalışmış, ellerinden geldiğince silahhane ve tamirhanelerde mesai yapmış, ordunun lojistik kollarında görev almışlardır. Hayatlarının en güzel zamanlarında onlarca acı içinde emek vererek, milli mücadelemize neşeleriyle ve fedakarlıklarıyla güç vermişlerdir. Millet olarak vatanın kurtuluşunu sırtlanmış olan çocuklarımıza bugünlerimizi borçluyuz. İşte bu sebeplerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milli iradenin egemen kılındığı ve yarınlarımızın güvencesi, en değerli varlıklarımıza, çocuklarımıza Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten eşsiz bir armağandır. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin sağlam temeller üzerinde yüksekelen nitelikleriyle; milli ve manevi değerlerine bağlı, üreten, paylaşan her neslin, ülkemizi her alanda daha ileriye götüreceğine olan inancım tamdır.”

Tüm Dünya Çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

23 Nisan’ın tüm Dünya çocuklarının bayramı olduğunu ifade eden Kısacık, “Şanlı tarihimizden aldığımız ilhamla, TBMM’nin açılışının yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın sevinci içinde olduğumu belirtmek isterim. Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yıldönümü dolayısı ile milletimizin tam bağımsızlığa ulaşmasını sağlayan, yüce meclisimizi açarak her bir ferdimizin hür iradesini özgürce ortaya koymasına zemin hazırlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Bu bayram sadece ülkemizin çocuklarının değil, bir gülüşüyle tüm dünyayı güzelleştiren tüm çocukların bayramıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza umut dolu yarınlar diliyorum”, sözleriyle mesajını tamamladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor