ŞİMŞEK BÜYÜKLERİ SEVİYOR!

Süper Lig 34. Hafta karşılaşması açılış maçında temsilcimiz Adana Demirspor, ligin zirvesinde yer alan Galatasaray’ı bugün saat 20.00’de sahasında konuk edecek. Mavi-Lacivertliler, 2023-2024 futbol sezonunda 3 büyüklerle iç sahada oynadığı karşılaşmalarda ‘mağlup’ olmayarak çok önemli bir istatistiğe imza artken rakiplerine korku saçacak skorlar almayı başardı.

Adana Demirspor ile Galatasaray, Süper Lig’de 40.kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında 2 Ekim 1960’ta Adana’da yapılan ve 2-2 sona eren maçla başlayan rekabette geride kalan 39 müsabakada Galatasaray 21, Adana Demirspor 9 galibiyet aldı. Taraflar 9 karşılaşmada ise birbirine üstünlük sağlayamadı. Galatasaray’ın attığı 64 gole karşılık Adana Demirspor 32 gol buldu. İki takım arasında Adana’da yapılan maçlarda Mavi-Lacivertil takımın üstünlüğü bulunuyor. Adana’da yapılan 19 lig maçında ev sahibi ekip 7, konuk takım 5 galibiyet aldı. Taraflar, 7 karşılaşmada ise birbirine üstünlük kuramadı. Söz konusu karşılaşmalarda Galatasaray 15 gol atarken, Adana Demirspor 16 kez fileleri havalandırdı. Sarı-Kırmızılılar, 19 maçın 13’ünde gol atamadı. İki ekip arasındaki rekabette en farklı galibiyetlere Galatasaray imza attı. Sarı-Kırmızılılar 1983-1984 sezonunda sahasında 9-2, 1987-1988 sezonunda ise deplasmanda 5-0 mağlup etti. Adana Demirspor ise Galatasaray karşısındaki en farklı galibiyetini 1982-1983 sezonunad sahasında 3-0’lık skorla aldı.

Adana Demirspor, geride kalan haftalarda 3 büyüklerden Beşiktaş’ı 4-2, Trabzonspor’u ise sahasında 1-0 mağlup ederken Fenerbahçe ile 0-0 kaldı. Sıradaki hedef ise ligin lideri şampiyonluğun en güçlü adayı Galatasaray’dan ise puan almak olarak belirlendi. Sezonunun sonuna doğru gelirken Adana Demirspor çok önemli bir takımı sahasında ağırlamanın heyecanı içinde. Adanalı taraftarlar satışa sunulan biletleri çok kısa sürede tüketirken, Adana Demirspor- Galatasaray karşılaşması kapalı gişe oynanacağı açıklandı. Yalnızca Adana’dan değil çevre illerden de bu karşılaşmayı izlemek için şehre taraftarların akın edeceği ve muhteşem bir atmosferde bir maç oynanacağı gelen bilgiler arasında. Yukatel Adana Demirspor-Galatasaray maçını Bahattin Şimşek yönetecek. Şimşek’in yardımcılıklarını Süleyman Özay ile Osman Gökhan Bilir yaparken, Burak Şeker de dördüncü hakem olarak görevlendirildi. (HABER: MERT BAŞARAN)

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor