ŞİMŞEK’TE VİNCENZO MONTELLA DÖNEMİ

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Samet Aybaba’dan boşalan teknik direktörlük koltuğu için Vincenzo Montella ile anlaştıklarını açıkladı.

Samet Aybaba ile yollarını ayıran Adana Demirspor’un yeni teknik direktörü belli oldu. İtalyan teknik adam Vincenzo Montella ile anlaşma sağlandı. Mario Balotelli ile tartışan Samet Aybaba’dan sonra yeni teknik direktörün İtalyan olması dikkat çekti.

47 yaşındaki Montella, en son Fiorentina takımını çalıştırmıştı. Montella, daha önce Catania, Roma, Sampdoria ve Sevilla gibi takımların hocalığını yapmıştı. 2012 ile 2015 yılları arasında Fiorentina ile 153 maça çıkan Montella, 1.80 puan ortalaması yakalamıştı. Vincenzo Montella, futbolculuğu döneminde Roma’nın efsane isimleri arasında yer alıyordu. Daha sonra teknik direktörlük kariyerine Roma’da başlayan İtalyan futbol adamı ikinci kez İtalya dışına çıkacak. Sevilla’da teknik direktörlük yapan Montella, 28 maça çıktı ve 1.43 puan ortalaması yakaladı.  Teknik direktörlük kariyerinde 283 maçta görev alan 47 yaşındaki çalıştırıcının takımları 114 galibiyet, 71 beraberlik ve 98 mağlubiyet aldı. Montella 1.46 maç başı puan ortalaması tutturdu.

Geçen sezon TFF 1.Lig’de Adana Demirspor’u şampiyon yaparak Süper Lig’e çıkaran Samet Aybaba, bu sezon Adana temsilcisi ile çıktığı 3 maçtan 2 puan alabildi. Sahasında Fenerbahçe’ye 1-0 yenilen Mavi-Lacivertliler, Kayserispor ve Konyaspor’la berabere kaldı. Bu arada Başkan Murat Sancak’ın “Beşiktaş’a Rıdvan Yılmaz için kiralama tekilfi yaptık, yanıt bekliyoruz” ifadelerini kullanırken, Sergen Yalçın’dan cevap geldi. Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “Rıdvan’ı kiralamayacağız. Bu haberlerin nereden çıktığını ben anlamadım. Ersin ve Rıdvan Beşiktaş’ın geleceği” dedi. (HABER: UĞUR BAŞARAN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor