SÜLEYMAN SOYLU VE HASAN FEHMİ GÜNEŞ

Bir gazeteci.. Adı Hadi.. Koltuğuna oturmuş, bir elinde nargile, ağzından dumanlar fışkırıyor, diğer elinde telefonla konuşuyor.. Konuştuğu kişi, Sedat Peker..

Konuşmadan anlaşılıyor ki, her ikisi de birbirini tanıyor.. Hadi, sitem ediyor, neden kendisinin Süleyman Soylu ile görüştüğünü açıkladığını, kendisinin değil, kardeşinin görüştüğünü söylüyor, “Biz iki dostun kavgasını istemiyorduk” diyor, o nedenle kardeşinin görüştüğünü ifade ediyor, nargilesinden dumanları üfüre üfüre..

Anlaşılıyor ki Hadi ve kardeşi İçişleri Bakanı ile Sedat Peker arasında arabuluculuk yapıyor.

Tabii Sedat Peker kurt gibi.. Oyun içinde oyunları çok iyi bildiği için Hadi ile yaptığı telefon konuşmasını görüntülü olarak kaydı alıyor.

Aaaa.. Bir de bakıyorsunuz, bu görüşme sosyal medyada dolaşıyor, milyonlarca kişi izliyor..

  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sedat Peker arasında arabuluculuk yaptığı iddia edilen Hadi Özışık “Yaptıysam şerefsizim” diyor. 

Sedat Peker, Özışık’la yaptığı görüşmenin kaydını yayınlıyor. Videoları izleyince şaşırdığını belirten Süleyman Soylu ise “İsmimizi kullanarak bir mafya lideriyle bana tuzak kurdular. Suç duyurusunda bulunacağım” diyor.

Film gibi değil mi ?

Gazeteci abi-kardeş bir içişleri Bakanı ile bir yeraltı dünyasının adamı arasında aracılık yapıyor.. Sonra televizyon ekranlarında akil adam olarak ahkam kesiyor.. 

Türkiye bugüne kadar böyle bir olayla karşılaşmadı.. Gazeteci kardeşler, İçişleri Bakanı ve yeraltı dünyasının adamı aynı karede..

Hasan Fehmi Güneş 1934 yılında Adapazarı’nda doğmuştu.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirmiş,. Nallıhan Cumhuriyet Savcılığı, Sakarya Mühendislik Akademisi Öğretim Görevliliği, Serbest avukatlık, Cumhuriyet Senatosu Sakarya Üyeliği, 18. ve 22. dönem İstanbul Milletvekiliği İçişleri Bakanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babasıydı.. Sadece CHP’liler değil, toplumun her kesiminde sempati duyulan bir siyaset ve devlet adamıydı.

 5 Ekim 1979 tarihinde, oyuncu Aynur Aydan ile aralarında geçen bir aşk skandalı ortaya çıktı.. Gazeteler haber yaptı, siyaset meydanında dalgalanma oldu..

Ve Hasan Fehmi Güneş, önce eşinden, sonra Başbakan Bülent Ecevi’ten ve halktan özür dileyerek İçişleri Bakanlığı görevinden istifa etti..

  Ne demek istediğimizi anlatabildik mi ?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor