‘Suruç için adalet Kadri Bağdu için adalet’ eylemine polis engeli

(HABER MERKEZİ)-Adana’da ESP tarafından “Suruç için adalet Kadri Bağdu için adalet” şiarıyla yapılmak istenen anma polis tarafından engellendi. Polisin engellemesine rağmen bulundukları yere karanfiller bırakan kitle Kadri Bağdu’yu andı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Adana İl Örgütü, 33 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç katliamının 5. yıldönümü dolayısıyla “Suruç için adalet Kadri Bağdu için adalet” şiarıyla Seyhan İlçesinde bulunan HDP eski Ova Mahalle Temsilciliği önünde bir araya geldi.

Anmanın yapılacağı sokak polis tarafından ablukaya alındı. Anmaya katılmak isteyen halk alana alınmadı. Etkinliğe HDP Adana il ve ilçe yöneticileri, ESP, Bağdu’nun ailesi ve Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER) katıldı. Bağdu’nun katledildiği yere yürüyerek, çiçek bırakmak isteyen kitleye polis izin vermedi.

Polis, Adana Valiliği  İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin kentte dair 15 günlük eylem yasağını gerekçe göstererek, etkinlikleri ya binalarının önünde ya da içinde yapmalarını istedi. Ancak kitle polisin bu engellemesine karşı çıkarak, etkinliğini yapacaklarını ve bu etkinliğin anayasal en temel insan hakkı olduğunu belirtti. Uzun süre polisle yapılan görüşmeler ardından kitle bulundukları yerde karanfilleri bırakarak Kadri Bağdu’yu andı. Ardından oturma eylemi yaparak Adana Valiliğini protesto etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor