TURNUVAYA 11 ÜLKE ve 36 İLDEN 352 SPORCU KATILACAK

Adana’da geleneksel olarak düzenlenen “8. Uluslararası Adana Veteran Masa Tenisi Turnuvası” 4-5 Eylül tarihlerinde Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Turnuva Komitesi Başkanı CHP eski Milletvekili Kemal Sağ, Divan Oteli’nde düzenlenen toplantıda, ekip çalışmasıyla iyi bir hazırlık yaptıklarını, turnuvaya 11 ülkeden ve 36 ilden 37’si kadın toplam 352 sporcunun katılacağını, 2 gün sürecek turnuvanın 40 masada oynanacağı ve 2 bin karşılaşma gerçekleştirileceğini söyledi.

Geçen yıl pandemi nedeniyle turnuvanın iptal edildiğini anımsatan Kemal Sağ, şöyle devam etti:

“Organizyonun gerçekleşmesinde başta Vali Süleyman Elban olmak üzere, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, salonu açan ve hiçbir ücret talep etmeyen Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, ADOSA Başkanı Zeki Kıvanç, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova, Yüreğir, Seyhan ve Sarıçam belediye başkanlarının büyük katkıları oldu. Turnuva sayesinde kentimizin tanıtımı sağlanacağı gibi spor turizmi de yaşanacak. Sponsor kuruluşlara ve spor medyası mensuplarına teşekkür ederim.”

Turnuvada Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın da masa tenisi oynayacağı bildirildi.

Bu arada toplantıya Yüreğir Belediye Başkanı Murat Bilal de katılarak destek vereceklerini açıkladı.

ÇİNTIMAR: “MARKA ORGANİZASYONUN SAYISINI ARTIRACAĞIZ”

Turnuvayı gerçekleştiren Kemal Sağ ve ekibini kutlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü eski milli atlet Muzaffer Çintımar, organizasyon yapmanın kolay olmadığını belirterek, “11 ülkeden 36 ilden toplam 352 sporcunun katılacağı turnuva için tüm olanaklarımızı seferber ettik. Uluslararası, marka turnuvaların sayısın artırmak için büyük çaba gösteriyoruz. Tesis, hakem, malzemenin yanı sıra bunlarında üstesinden gelecek ekibimiz de var. Hedefimiz Adana’yı spor kenti yapmaktır” dedi.

Masa Tenisi İl Temsilcisi ve ÇİLTAR MTI Kulübü Başkanı Ali Türemiş, 55 yıldır masa tenisin içinde olduğunu, milli takımlara önemli sporcular kazandırdıklarını, veteran turnuvasının büyük ilgi gördüğünü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar’ın desteğiyle çağdaş masa tenisi antrenman salonuna kavuştuklarını, dileğinin her ilçede özerk masa tenisi salonu açılması olduğunu kaydetti.

Divan Oteli Genel Müdürü Ünal Sarıbaş, kentin tanıtımını sağlayan bu gibi önemli organizasyonların kolay olmadığını, emeği geçenleri kutladı. Tüm kurum ve kuruluşların desteği için teşekkür etti. (SPOR SERVİSİ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor