VALİ KÖŞGER, ÇOCUKLARIN 23 NİSAN BAYRAMI’NI KUTLADI

(HABER MERKEZİ)-Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 23 Nisaan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Vali Köşger, kutlama mesajında şunları söyledi;

“Bugün; yurdumuzun egemenliğinin yalnızca aziz milletimize ait olduğunun ilan edildiği, gurur vesilemiz olan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104. yıl dönümünü idrak ediyor, aziz milletimiz için 1920 senesinden beri büyük bir onur kaynağı olan 23 Nisan tarihini, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutluyoruz.

Şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan bu gün; aziz milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesine öncülük eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla anlam kazanmıştır. Meclisimizin açılmasıyla başlayan bu süreç, milletimizin azim ve kararlılığıyla zafere ulaşmış, bağımsızlık yolumuz Cumhuriyetle taçlanmıştır.

Hiçbir kayıt ve şarta bağlı kalınmaksızın egemenliğin yalnızca yüce milletimize bırakıldığı bu önemli gün, yurdumuzun kurtuluş ve kuruluşunda adeta bir dönüm noktası olmuş, vatanımızın bütünlüğünün sağlanması ve bağımsızlığımızın ilan edilmesi yolunda aziz milletimize yol göstermiştir.

104 yıldır milli bağımsızlığımızın tecelligâhı, Millî Mücadele yıllarında mücadele veren kahraman ecdadımızın destekçisi, yüce milletimizin sırtını dayadığı asırlık çınar olan Gazi Meclis’imiz; geçmişte olduğu gibi günümüzde de demokrasimizin en önemli teminatıdır.

Değerli Çocuklarımız,

Her sene olduğu gibi bu yıl da ülkece, birlik ve beraberlik içinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın coşkusunu yaşıyoruz. Milletimizin iradesinin temsil edildiği bu önemli günde, tarihimizin büyük mücadelelerini ve kazanımlarını bir kez daha hatırlıyor, atalarımıza sonsuz minnet duyuyoruz.

Küçük yavrularımız; sizler bizim geleceğimizin en kıymetli umudu ve güvencesisiniz. Cumhuriyet’imizin temelinin atıldığı, yurdumuz için çok büyük önem arz eden böylesine anlamlı bir günün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından siz değerli çocuklarımıza armağan edilmesi sizlerin bu topraklar için ne derecede önemli olduğunuzun en güzel kanıtıdır. En büyük hedefimiz; her birinizin millî ve manevi değerlerimizin ışığında yetişmiş, iyi ahlaklı ve çağa uyum sağlamış birer birey olmanızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk başkanı, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kuruluşundan itibaren Meclisimizde hizmet etmiş tüm meclis üyelerini ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Yurdumuzun birliği ve bütünlüğünü korumak uğruna can veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.

Gözlerinde yurdumuzun aydınlık geleceğini gördüğümüz güzel evlatlarımız başta olmak üzere Adanalı hemşehrilerimin ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor