Veteriner hekimlerden çifte kutlama

Adana Veteriner Hekimler Odası, hafta sonu gerçekleştirdiği iki etkinlik ile İstiklal Marşımızın kabulünün 101. Yıldönümü ve Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Cumartesi günü Atatürk Parkı’nda ki Atatürk Anıtı önünde toplanan hekimler, çelenk bırakıp açıklama sonra pazar günü de Kadınlar Günü kutlaması için kahvaltıda bir araya geldi.  

Haber: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Adana Veteriner Hekimler Odası; İstiklal Marşımızın kabulünün 101. Yıldönümü ve Dünya Kadınlar Günü olmak üzere, hafta sonu iki kutlama etkinliği gerçekleştirdi. Cumartesi günü Atatürk Parkı’nda toplanan veteriner hekimler, saygı duruşunda bulup İstiklal Marşı okunduktan sonra Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Oda Başkanı Nihat Köse, burada yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy’un bir veteriner hekim olduğunu hatırlatarak, ‘’İçinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bilen Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’yla milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş, halkımızın gönül ve ruh dünyasını, öylesine çarpıcı, öylesine güzel ifade etmiştir ki, İstiklal Marşı onun kaleminden çıkıp milletimize mal olmuştur’’ dedi. Başkan Köse, sözlerine devamla, ‘’İstiklal Marşı, vatanı işgal kuvvetleri tarafından paylaşılmak ve tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin yeniden var oluşunu, yeniden şahlanışını anlatan bir destandır. İstiklal Marşı, Milletimizin milli ve manevi değerler uğruna verdiği mücadelenin manzum ifadesidir’’ ifadelerini kullandı.

KADINLAR YAŞAMA DEĞER KATIYOR

Dünya Kadınlar Günü’nün de hafta içine denk gelmesi nedeniyle, kutlama programını pazar gününe erteleyen Veteriner Hekimler Odası, kadın veteriner hekimler ve aileleri için bir kahvaltı düzenledi. D.S.İ Baraj İçi Tesisleri’nde gerçekleşen programda, Başkan Köse katılımcılara karanfil takdim etti ve günlerini kutladı. Köse, etkinliğin önemine binaen yaptığı açıklamada, çalışma hayatında aktif şekilde yer alan ve üreten kadının aile ekonomisine ve ülke ekonomisine katma değer sağladığının altını çizdi ve kadının toplumsal vasıfların dışında, varoluşuyla yaşama değer kattığını vurguladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor