YANARDAĞ VE SAYMAZ YAZISI

Habertürk TV’de  Kübra Par’ın moderatörlüğündeki programa gazeteciler Merdan Yanardağ, İsmail Saymaz, Veysi Ateş ve Mehmet Akif Ersoy katıldı. Konuk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ydu. Gazeteciler soracak, İçişleri Bakanı Soylu yanıtlayacaktı.

Ancak, Yanardağ, Saymaz, Ersoy ve Ateş’in Süleyman Soylu’ya soru yöneltmek için fırsat buldukları zaman süresi  Veyis Ateş 1 dakika 14 saniye, Merdan Yanardağ 2 dakika 38 saniye, İsmail Saymaz 3 dakika 17 saniye, Mehmet Akif Ersoy ise 54 saniye konuşarak soru sorabildi.

Yani konuşan sadece İçişleri Bakanı oldu, diğerleri adeta figüran haline getirildi.

Peki, oturumu yönelten Kübra Par, neden bu duruma müdahale etmedi?.

Geçmişe dönelim..

Yıl,  2001.. Gazeteci Mehmet Ali Birand’ın 32. Gün Programı’nda eski Başbakan Tansu Çiller konuk. 

Birand sorularına yanıt vermekten kaçınan ve sürekli konuşmak isteyen eski Başbakan Çiller’e, “Bırakın da soruyu ben sorayım. Eğer bu programı siz yapmak istiyorsanız buyrun yapın. Bana soru sormayı öğretmeyin” diye sert bir çıkış yapıyor..

Anladık, Kübra Par meslek tecrübesi gelişmemiş biri.. Veyis Ateş ile Mehmet Akif Ersoy da ev sahibi nezaketinden sustu diyelim… Peki Merdan Yanardağ ile İsmail Saymaz’a ne oldu?

Yahu Merdan Yanardağ, sırf bu programa yetişmek için Tele-1’deki kendi programını yarım bıraktın Haber Türk’e koştun.. 2 dakika 38 saniye için mi ?

Şimdi gelelim sonuca;

Merdan Yanardağ ve İsmail Saymaz, süre yok diye size ne soru sorma fırsatı  ne de yorum yapma olanağı verilmedi, içişleri Bakanı konuştukça konuştu, siz de kuzu kuzu dinlediniz..

Sonra ne oldu ?

Programın süresi bitti denildi, teşekkür edildi.

 Sonra ne oldu?

 Hemen ardından programın tekrarı yayımlandı..

 Peki siz ne oldunuz?

Konu mankeni!..

O kadar meslek tecrübesine, okurlarınızın ya da izleyenlerinizin önünde prim kaybetmenize değdi mi?

Yakıştı mı?

O sorunun cevabı sizde gizli.

Ama bilinmesi gereken gerçek şu; Programınız ilk on arasına gi-re-me-di…

SONUÇ;

Gazeteciler, konu mankeni oldu.. Sadece İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuştu.. Süre bitti denildi, hemen arkasından tekrarı devreye girdi.. Program bittikten sonra, sokağa çıkma yasağı varken yüzlerce genç Soylu’yu tezahüratlar yaparak karşıladı, soru soramayan gazeteciler  sessiz sedasız evlerine döndü.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor