1.Ulusal Mavi Yengeç Kısa Film Festivali sona erdi

HABER: AYŞE TOPAK

ADANA (BÖLGE)-Karataş Belediyesi tarafından düzenlenen 1.Ulusal Mavi Yengeç Festivali sona erdi. Adana Valisi Süleyman Elban, festivalin ödül törenine katıldı.

Karataş Kaymakamı Fatih Ayaz, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, ilçe belediye başkanları, çok sayıda sanatsever vatandaşlarımızın katıldığı etkinlikte Vali Elban bir konuşma gerçekleştirdi.

Adana’nın en güzide ilçelerinden birinin Karataş olduğunu söyleyen Vali Elban, “Karataş her geçen gün hem Adana’mızı hem de ülkemizi barındırmış olduğu zenginlikleri ve güzellikleriyle şaşırtmaya devam ediyor. Adana ve Türkiye’de Karataş, klasik bir tarım ilçesi olarak bilinirdi. Ancak daha sonra Akdeniz’in en büyük balıkçılık filosunun Karataş’ta olduğu bilinmeye başlandı ve Magarsus başta olmak üzere Karataş’ın ciddi bir tarih hazinesi olduğu keşfedildi. Olağanüstü lagünleriyle, kuş cennetleriyle çok zengin bir coğrafi güzelliğe sahip olan Karataş’ın deniz ürünleriyle zengin bir mutfak kültürünü bünyesinde barındırdığını biliyorduk ama mavi yengecin özelikle Karataş’ta bir başka olduğunu son zamanlarda öğrenmeye başladık.” dedi.

Genelde festivallerin bir tema üzerinde yapıldığını ifade eden Vali Elban, “Özellikle o yörenin nesi meşhur ise festival, o ürün ön plana çıkarılarak yapılır. Aslında şu ana kadar saydığım ve saymayı unuttuğum birçok özelliğiyle ilgili Karataş’ta festival yapılabilirdi. Fakat bunlar içerisinde en nadide örneklerden biri seçilmiş. Mavi yengeç. Bu isimle bir festival yapılması da gayet başarılı. Bu fikri ortaya atanları kutluyorum.” dedi.

Festivallerin, bölgenin tanıtımına katkı sağlamak gibi önemli bir işlevinin olduğuna değinen Vali Elban, “Bunun yanında festivaller, şehir ya da ülke dışında olan insanların o yere gelmesine ve birbirleriyle buluşmalarına, kucaklaşmalarına vesile oluyor. Dolayısıyla bu festivalin de ülkemizdeki başarılı diğer festivaller gibi aynı amaca hizmet edeceğine ve Karataş’ın tarihi, turistik, doğal güzelliklerine çok ciddi katkı da sağlayacağına yürekten inanıyorum. Bugün buradaki tabloyu gördüğümde de bugünden itibaren festivalin gelecek sene geleneksel olacağını söyleyebiliriz. Çünkü bu iş çok ciddi bir başarıyla başladı. İlk olmasına rağmen bu kadar başarılı bir iş ortaya koyuluyorsa bunun arkasında büyük bir emek var demektir. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ben hepinizin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Bu festivalin amacına ulaşmasını, ilçemizin tanıtımına, kardeşliğe, sevgiye, huzura hizmet etmesini temenni ederken bundan sonraki yıllarda yapılacak Mavi Yengeç Festivali’nde de yine aynı coşku ve heyecanla bir arada olmayı diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Covid-19 salgınına dikkat çekmek amacıyla “Deniz ve Pandemi” temasıyla düzenlenen kısa film yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Programın sonunda sanatçı Murat Kekilli verdiği halk konseriyle geceye renk kattı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor