Tepebağ Rotary Kulübü, Ben-Gİ’yi izledi

HABER: YENER EKİNCİ

Adana Tepebağ Rotary Kulübü üyeleri, dün yapılan mutat kulüp toplantısında, Adanalı genç yönetmen Selen Terzi Öztekin’in, ödüllü Ben-Gi isimli kısa filmini izledi. Açılış konuşmasında, Selen Terzi Öztekin’i  ‘Adana’nın harika çocuğu’ olarak tanımlayan kulüp başkanı İ. Serhan Serin, ‘’Başarılarıyla gurur duyuyoruz’’ dedi.

‘’HER FİLMİ ÖDÜL ALDI’’

Serin, kulübün geçmiş dönem başkanlarından Merih Terzi ve Osman Terzi’nin kızı Selen Terzi Öztekin’in ABD Boston Üniversitesi, İletişim Medya bölümünden 2018 de mezun olduğunu belirterek,  sanat yönetmeni asistanı olarak çalıştığı ilk filmi olan Anadolu Leoparı’nın, Toronto Film Festivalinde Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) ödülü ve Antalya Altın Portakal Film Festivalinde ‘En İyi Sanat Yönetmeni’ ödülü aldığını,  yine Sanat Yönetmeni asistanlığı yaptığı ikinci filmi olan Kurak Günler’in ise 59. Altın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Yönetmen’ dahil, 9 dalda ödül aldığını kaydetti.

‘’BARCELONA’DA SEÇMELERE ÇAĞIRILDI’’

Öztekin’in yönetmenliğini yaptığı Ben-Gi isimli kısa filminin, İzmir Uluslar Arası Kısa Film Festivalinde özel gösterim kategorisinde seyirciyle buluştuğunu hatırlatan Başkan Serin, İstanbul Film ve Sanat Derneği (İFSAK) Film Festivali’nde kısa film deneysel dalında 1’ncilik ödülü aldığını ve eylül ayında Barcelona’da yapılacak olan film festivalinde seçmelere çağrılmış olduğunu üyelere bildirdi. Konuşmanın ardından Ben-Gi isimli ödüllü kısa film izlendi ve büyük bir beğeniyle karşılandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor