1. Uluslararası Adana Mozaik Sempozyumu başladı

BÖLGE (ÖZEL)-“Geçmişten Geleceğe Adana” temasıyla 11 ülkeden 13 sanatçının katılacağı 1. Uluslararası Adana Mozaik Sempozyumu 1 Eylül tarihinden itibaren başladı. 14 Eylül’e kadar devam edecek olan mozaik sempozyumunda çağdaş düzeyde birbirinden güzel mozaik eserler halkın beğenisine sunuldu. Sanat yönetmenliğini ünlü İtalyan sanatçı Giulio Menossi’nin yaptığı sempozyum 75. Yıl Sanat Galerisi’nde sanatseverleri bekliyor.

Sanatçılar tarafından iki hafta içinde oluşturulan ve sunuma hazır hale getirilen eserlerin Adana’nın kamusal mirası haline gelmesi ve bu geleneğin sürdürülmesi hedefleniyor. İlerleyen zamanlarda devamının gelmesi beklenen bu sempozyum Adana için türünün eşsiz mozaik eserlerinden oluşan bir koleksiyonun parçası halini alacak. Böylelikle kültür-sanat yuvası olan Adana bu alanda eşsiz bir etkinlik daha kazanmış olacak.

Uluslararası Adana Mozaik Sempozyumu’na katılan ve sempozyumun ilerleyen zamanlarında da katılacak olan sanatçılar ise şu şekilde:

Alejandra Martin(ARJANTİN), Aida Valencia(MEKSİKA), Angela Zımek(AVUSTURYA), Marwa Qendeel(MISIR), Karla Duterlo(GÜNEY AFRİKA), Xenia Samokhina(RUSYA), Alina Chubova(KAZAKİSTAN), Vanessa Rivera(PORTO RİKO), Ronit Strum(İSRAİL), Mireille Swinnen(BELÇİKA)

Uluslararası ün yapmış farklı ülkelerden katılan değerli sanatçıların yanı sıra Türkiye’den ise Gülistan Genç, Neriman Güzel ve Sibel Akbaba bu güzel sempozyuma katılacak isimler arasında.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor