ADANA BÜYÜKŞEHİR SINAV EĞİTİMİ VERDİ

Lise ve üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yardımcı olan Adana Büyükşehir Belediyesi, sınav kaygısı ve baş etme yöntemleri ile ilgili seminer düzenledi, konuyla ilgili broşürler dağıtıldı.

 

 

(HABER MERKEZİ)-Lise ve üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik, Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı psikologları tarafından Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yöntemleri konulu seminer düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Karataş, Kozan ve Ceyhan’da bulunan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde lise ve üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yöntemleri konulu seminer verildi.

Tanışma etkinliği ile başlayan seminer kapsamında “sınav kaygısı nedir, sınav kaygısının belirtileri nelerdir, kaygı gerekli midir, sınav kaygısını arttıran düşünceler nelerdir, sınav kaygısı yüksek olduğunda ne gibi durumlarla karşılaşılır, sınav kaygısıyla başa çıkmak için neler yapılabilir, sınava bir hafta kala ve sınav esnasında nelere dikkat edilmelidir” gibi konularda öğrenciler bilgilendirildi.

Sınav kaygısı ve belirtilerinin öğrenciler üzerindeki etkisini ve bununla nasıl başa çıkmaları gerektiği, kaygının sınav üzerindeki olumsuz etkileri, bu kaygıların üstesinden nasıl gelmeleri gerektiği konularında bilgi aktarıldı.

Seminerde ayrıca; fiziksel, bilişsel ve duygusal belirtilerle kişinin nasıl mücadele etmesi gerektiği ve sınav üzerindeki olumsuz düşüncelerin nasıl olumlu düşünceyle değiştirilmesi gerektiği konularında da bilgi verildi.

Seminer soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Seminer sonrasında birebir görüşme talebi olan öğrencilerle bir araya gelindi, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığının broşürleri dağıtıldı.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor