METİL ALKOL ALARM VERDİ

HABER: Sefa AKIN

ADANA (BÖLGE)-Alkollü içeceklere üst üste yapılan zamlardan sonra, vatandaşların kaçak rakıya yönelmesi sonucu sadece Mersin’de 5 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin de tedavi altına alındığı öğrenildi.

Yetkililer, Mersin’de metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle son bir haftada 5 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından gece saatlerinde 5 kişinin daha hastanelere başvurduğunu ve sayının 16’ya çıktığını söylediler.

Bu arada, hastanede tedavisi süren bir kişinin geçtiğimiz günlerde şüpheli sıfatıyla gözaltındayken rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığı da öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, kentte son bir haftada metil alkol zehirlenmesi şikayetiyle hastanelere başvuranlardan 5’inin hayatını kaybetmesinin ardından gece saatlerinde aynı şüpheyle 5 kişi daha Toros Devlet Hastanesmi ile Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu.

Hastanelere gelen 5 kişi, yapılan tetkiklerin ardından yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Kentteki değişik hastanelerde şu an 16 kişinin metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

HIZLA ARTIYOR

Öte yandan, metil alkol satışlarının üst üste yapılan zamlardan sonra büyük artış gösterdiği belirtildi.

Vatandaşların bakkal ve küçük bayilerde hayati tehlike taşıyan metil alkol satışının hızlı bir şekilde artış gösterdiğini belirtti.

Özellikle bakkallarda tezgah altına gizlenerek satıldığı vatandaşlarca ifade edilen metil alkolden zehirlenme ve ölüm olaylarının artış göstereceğinden kuşku duyduğun söyleyen vatandaşlar, “Bu konuda etkin önlem alınmalı” dediler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor