AKAY’A SORUYORUZ: UYUŞTURUCU TEDAVİ MERKEZİ NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Seyhan eski  ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanı Zeydan Karalar, tüm zorlamalara karşın Adana’ya uyuşturucu ile mücadele için rehabilitasyon merkezi kuracaklarını açıklamış ve arsa tahsisini gerçekleştirmişti.  Ancak bilinmeyen bir nedenle şimdiki Belediye Başkanı Akif Akay tarafından iptal edilmesi değişik yorumlara yolaçtı.

Akif Akay tarafından iptal edilen uyuşturucu rehabilitasyon merkezinin mutlak bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın “Sözümün arkasındayım.. Gerekirse rehabilitasyon merkezini Anakent Belediyesi olarak biz yapacağız.. Çünkü gençlerimizi bu bataklıktan çıkarmak zorundayız” dediği öğrenildi.

ADANA (BÖLGE) Uyuşturucu kullanımında İstanbul’dan sonra ikinci sırada yeralan Adana’ya  rehabilitasyon merkezi kurulması için proje geliştiren ve arsatahsis eden Zeydan Karalar’ın Anakent Belediye Başkanı olmasından sonra Seyhan Belediye Başkanlığı’na seçilen Akif Akay’ın bu projeyi iptal etmesine büyük tepki gösteriliyor.

Projenin ve tahsis edilen arsanın neden iptal edildiği yönünde bugüne kadar kamuoyuna herhangi bir açıklamada bulunmayan Akif Akay’ın kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiği ifade edilerek şöyle denildi;

“Gençler bu bataklığa giderek daha çoksaplanıyor.. 16 milyon nüfuslu İstanbul’dan sonra gençlerin  en fazla uyuşturucu kullananı Adana’da.. Yani Türkiye ikincisiyiz..  Zeydan Karalar’ın tahsis ettiği arsa, üretttiği proje neden rafa kaldırıldı. Gençlerimizi bu bataklıktan kurtarmak, devletin olduğu kadar Belediyelerin de görevidir.”

İptal kararının bir siyasi rekabetten kaynaklanmış olacağı şüphesinin giderek yaygınlaştığını  belirten vatandaşlar, “Bu olay ciddidir.. Siyasi rekabet olmamalı.. Çünkü Akif Akay’ın Belediye Başkan adayı olmasında Zeydan Karalar’ın onayı vardır. Olmaz deseydi olmazdı.. Nedeni mutlaka kamuoyuna açıklanmalıdır. Ama rehabilitasyon merkezi mutlaka kurulmalıdır.. Bu konuda Adana Valisi’nin ve Anakent Belediye Başkanı’nın devreye girmesi gerekmektedir” diye konuştular.

KARALAR “GEREKİRSE BEN YAPARIM”

Öte yandan Adana’ya kurulması planlanan rehabilitasyon merkezinin iptaline ilişkin olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın “Gerekirse Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak uyuşturucuyla mücadele için, gençlerimizin bu beladan kurtarılması için rehabilitasyon merkezini Adana Büyükşehir Belediyesi olarak ben kurarım” dediği öğrenildi.

Akif Akay ve Zeydan Karalar’ın konuyla ilgili kamuoyuna bilgi vermeleri gerektiği de ifade edildi

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor