AYYÜCE TÜRKEŞ; “ADANA İÇİN ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”

Basın mensuplarına projelerini anlatan İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş Taş, göreve geldiği ilk 100 günde, Adana’nın sahip olduğu muazzam potansiyeli herkese göstermek için somut adımlar atacağını söyledi.  Spordan sanata, trafikten tarıma, çocukların ve yaşlı bireylerin yaşam kalitelerinin artırılmasına kadar onlarca projeyi hayata geçirme sözü veren Türkeş, “Hep beraber, Adana’yı daha yaşanabilir, daha müreffeh, daha yeşil ve daha dost bir şehir haline getirmek için heyecanlıyım” diye konuştu.

***

 

HABER: YENER EKİNCİ

İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayyüce Türkeş Taş, seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri, basın mensupları aracılığıyla kamuoyuna tanıttı. Türkeş, İYİ Parti Adana İl Başkanı Veysel Yıldız, Adana Milletvekili Bilal Bilici, Çukurova Belediye Başkanı ve Adayı Soner Çetin, Yüreğir Belediye Başkan Adayı Bülent Alper, Sarıçam Belediye Başkan Adayı Yusuf Özer, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ilçe başkanları ve çok sayıda partilinin katılımıyla, dün Yol İş Holiday Otel’de basın toplantısı gerçekleştirdi. Adana’nın iyi olması için yola çıktığını, Adana’nın sorunlarını bildiğini ve çözebileceklerini söyleyen Türkeş, Adana’nın gerilediğini resmi verilerle ortaya koyarken, merkezi ve yerel iktidarı da eleştirdi.

‘’ADANA İÇİN ÇÖZÜM ÜRETECEĞIZ’’

Adana’nın iyi olması için mücadele ettiğini vurgulayan Ayyüce Türkeş Taş, kentin makus talihini değiştirmek istediklerine dikkat çekti.  Adana milletvekili olarak Adana’nın sorunlarını yakından bildiğini ve çözüm üretebilecek tecrübe ve kararlılığa sahip olduğunu ifade eden Türkeş, şöyle konuştu;  ‘’Siyasi iktidarın Adana’yı ihmal etmesiyle birlikte Adana vizyonunu kaybetti. Bölgedeki çekim merkezi olma özelliği kaybolurken, halkta yoksullaşmaya başladı. Bu yüzden artık kaybedecek zaman yok. Zaman kaybetmeden ve daha fazla hasar vermeden Adana’nın bu durumdan kurtulması gerekiyor.’’

“ADİL BELEDİYECİLİK ADANA’NIN HAKKI”
Adana’nın en büyük ihtiyacının dirayet, vizyon ve huzur olduğuna dikkat çeken Ayyüce Türkeş, daha ilk günden belediye hizmetlerini ve özellikle ihaleleri şeffaflaştırarak başlayacaklarını kaydetti. Her şeyin Adanalıların gözü önünde ve gönlünde olacağını belirten Türkeş, daha etkin adil ve demokratik belediyecilik hizmetlerinin Adana’nın hakkı olduğunu söyledi.

‘’ADANA’NIN SOSYO-EKONOMiK  GELİŞİMİ GERiLEDi’’

Adana’nın sosyo-ekonomik gelişmişlik göstergelerine göre 2003 yılında 8. sırada iken 2021 yılında 27. sıraya düştüğünü resmi verilerle gösteren Türkeş, ‘’Yerel iktidarlar da Adana’nın gerilemesine engel olamadı. Hatta Adana’nın metropol kenti, dünya kenti, marka şehir olma potansiyeline zarar verdiler. Özellikle son beş yılda Adana’nın sorunları arttı, ulaşım kaosa, şehir çöplüğe döndü. Belediye sadece yol ve köprü yapmakla övünürken, belediye çalışanları işten atıldı, yandaş işçiler de işe alındı’’ dedi.

‘’ADANA’NIN HAKKINI SÖKE SÖKE ALACAĞIZ’’

Adana’nın çöp sorunundan su baskınlarına, deprem ve doğal afet önlemlerinden trafik sıkışıklığına, ihmal edilmiş sorunların şehri olmaktan kurtulması gerektiğine vurgu yapan Ayyüce Türkeş, “Adana’nın hakkını çöze çöze alacağız. İstediğiniz zaman ulaşabileceğiniz, ihtiyaç ve isteklerinizin farkında olan, çalışkan bir belediye ile Adana daha ilk 100 günde farkı hissedecek” diye konuştu.

“KRİTİK NOKTALARA RAYLI SİSTEM ÇÖZÜMLERİ GETİRECEĞİZ”

Tarihin korunacağını, kültürün yaşatılacağını belirten Türkeş, şehrin tanıtımını yaparak geleceğe taşıyacağı sözünü de verdi. Kentteki tarihi yapıların restorasyon çalışmalarına hız vereceklerini kaydeden Türkeş, Adana’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini tüm dünyaya tanıtacakları iddia etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile işbirliği içinde, herkes için konut ve yaşam alanları inşa ederken, kentsel dönüşüm projeleriyle kimseyi yerinden etmeden adaletli bir şekilde davranacaklarını söyleyen İYİ Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş, “Dijital İkiz Şehir projemizle alt yapı ve ulaşım planlamasını en etkin şekilde yaparak sizlere zaman kazandıracağız. Acil çözüm bekleyen hastane kavşağı, Çukurova Üniversitesi, Yeni adana Stadyumu ve Sarıçam gibi kritik noktalar başta olmak üzere raylı sistem çözümleri getireceğiz. Alt ve üst geçitlerle trafiği rahatlatacak, merkezde atıl binaların dönüşümüyle otopark sorununu çözüme kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

 ‘’GELECEĞIN TARIM UYGULAMA MERKEZİNİ KURACAĞIZ’’

Türkeş, Tarıma ve tarıma dayalı sanayiye nitelikli eleman yetiştireceklerine de değinerek, ‘’Elektrik, mazot, sulama, gübre, yem ve tohum desteklerini arttıracak, hijyenik mezbaha, kesimhane, et entegre tesisleri ve küçükbaş hayvan satış alanları kuracağız.Yumurtalık ve Karataş’ta balık üretim çiftlikleri ile konserve fabrikaları kurarak, tarımsal sulamada güneş enerjisi kullanımını yaygınlaştırmaya çalışacağız. Damla sulama gibi modern sulama tekniklerini yaygınlaştıracak, geleceğin tarım uygulamaları merkezini kuracak, bu merkezde biyoçeşitlilik ve tarım teknolojileri gibi AR-GE çalışmaları yürüteceğiz.Bu çalışmalar için gerekli altyapıyı girişimcilere sunarak,kooperatifleri destekleyecek, semt pazarlarında kooperatif ürünlerini halk için uygun fiyata satacağız’’ dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor