BAŞKAN ÇETİN, ÇİFTÇİ KADINLARI KUTLADI

Elinin değdiği yere bereket katan Çiftçi Kadınlarımızın “Dünya kadın Çiftçiler günü”nü kutluyorum” diyerek 1968 yılında bir fotoğraf yayımladı.

ADANA (BÖLGE)-Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 1946 yılında çekilen fotoğrafla ‘Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutladı.

Atatürk’ün “Kılınç ve Saban; bu iki fatihten birincisi, ikincisine daime yenildi” sözlerini hatırlatan Çetin, yine Atatürk’ün “Köylülerin gözleriyle görebilecekleri, çalışmaları için örnek tutacakları, verimli, mordern uygulamalı tarım merkezleri kurmak gereklidir. Ben de çiftçi olduğumdan biliyorum. Makinesiz tarım olmaz” sözünü yineledi.

ATATÜRK NE DEMİŞTİ?

Soner Çetin, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarımla ilgili şu sözlerini hatırlatarak, minnet ve şükran duygularını iletti;

“Burada bir çiftlik kuracağım. Bu çiftlikte hayvanlar yetiştireceğim. Bir küçük ormanın kenarında tarım endüstrimize ait bacalar tütecek.”

“Kılınç ve saban; bu iki fatihten birincisi, ikincisine daima yenildi.”

“Köylülerin gözleriyle görebilecekleri, çalışmaları için örnek tutacakları, verimli, modern, uygulamalı tarım merkezleri kurmak gereklidir.”

“Bende çiftçi olduğumdan biliyorum. Makinesiz tarım olmaz.”

“Türkiyenin gerçek sahibi ve efendisi, gerçek üretici olan köylüdür.”

“Eğer milletimizin büyük çoğunluğu çiftçi olmasaydı, biz bu gün dünya üzerinde olmayacaktık.”

“Milli ekonominin temeli tarımdır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor