CHP, Kadir Aydar’a sahip çıktı

(HABER MERKEZİ)- CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek Adana’ya gelerek, CHP Adana İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, CHP Adana Milletvekilleri, parti avukatları ve partililerin katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında Kadir Aydar’ın tutuklu yargılanmasını eleştirerek, iddiaların kurgu ve dedikodulardan ibaret olduğunu ifade ettiler.

Seyit Torun, “Kadir Aydar, haksız ve hukuksuz görevden alınmıştır. Ortada hiç bir şey yokken suç oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye’nin geldiği nokta budur. Milletimizin verdiği görevden asla vazgeçmeyip hukuksuz işlemlere direneceğiniz. Milletin iradesini gasp ettirmeyeceğiz. Samsun’da hiç bir şey yapılmazken Yalova Belediye Başkanımız görevden el çektiriliyor. Ceyhan örneği, çok çok daha ağır bir örnektir. Kadir Aydar’ı şuanda tutuklamak ve cezaevine göndermek haksızlıktır, hukuksuzluktur. Sadece vatandaşın yaptırdığı anaokulu, kreşten alınan bağış sebep gösterilmektedir. Şuanda belediye başkan vekilimizin üzerinde de bir oyun oynanmaktadır. Asla ve asla milletin iradesini gasp ettirmeyeceğiz. Belediye başkanımız olmaz denilen işler yaptı, bir çok işi çözdü. Ceyhan’ımıza hizmet etti. Her türlü vatandaşın yanında oldu. İnanıyorum ki sayın başkanımızın haklılığı en kısa sürede ortaya çıkacak ve aramıza dönecek.”

Muharrem Erkek ise şöyle konuştu: “Genel başkanımızın vurguladığı çok önemli bir şey var. Ceyhan’daki iddialar, dedikodulara dayalı. İddiaların sağlıklı temeli ve dayanağı yok. Bu olaylarla ilgili belediyenin kasasına giren bir kuruş yok, çıkan bir kuruş yok. Ceyhanlının bütçesi korunmuş. Bu süreç 5 Şubat 2020’de başlamış, zaten o süreçte Aydar’ın başkanlığı düşürülmüştür. Rüşvet dedikoduyla olmaz. Dosyada “ben rüşvet verdim” diyen yok. Yargı dedikoduyla insan tutuklamaz. Madem böyle bir iddia var, neden suçüstü yapmadınız? Çünkü yok, olsa zaten verilir paralar, numaraları yapılır, suçüstü yapılır. FETÖ ile yaptığınız hukuksuzluklara geri mi dönmek istiyorsunuz? Böyle bir olayda örgüt olabilir mi? Belediyeden klasörler, hard diskler götürülüyor. Zaten belediyeden evrak isteseniz, o evrakı size verirler. Bu aralamalar neden? Kamu yararına çalışan bir belediye çalışanımız vardı. Ailesi ile Ceyhan için inanılmaz işler yapmış işler. Camiler için, kreşler için ciddi bağışlar yapmış bir aile. Herhalde CHP seçimi kazandığı için bir operasyon içerisindeyiz. Kent meydanı için belediyenin kasasından bir kuruş masraf çıkmamış .Ceyhanspor’a destek olunmuş, Ceyhanlının bütçesinden bir kuruş çıkmamış. Kamu yararı burada, yeniden yeşil alanları Ceyhanlılara kazandırmış. Bu mudur suç? FETÖ’nün yargıda etkin olduğu dönemleri hatırlayın, ne oldu sonuç? Bu yanlış yoldan dönün, bu dosyadan hiç bir şey çıkmaz. Bu insanları derhal tahliye edin. Neden tutuklu yargılanıyorlar? Ne yapmış bu insanlar? Yolsuzluk yok, ihaleye fesat karıştırma yok. Ben bütün Adana’nın ve Ceyhan’ın vicdanına sormak istiyorum. İktidar belediyesi olsaydı böyle bir operasyon olur muydu? Ne yaparlarsa yapsınlar, CHP bir santim dahi geri adım atmaz. İlk seçimde göreceksiniz, sandıkta seçmen çok ciddi bir adalet dersi verecek ve ilk seçimde sandıkta millet, bu adaletsizlikleri yaratanlara güle güle diyecek.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor