‘DERMAN OLMAYA GELİYORUZ’

HABER: AYŞE TOPAK

ADANA (BÖLGE)-TÜED Adana Şube Başkan adayı Ali Vuranay, gazetemiz yönetim kurulu üyesi İlker Uçak’ı ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdi. Ziyarette Seçkin Dinibütün, Yusf Özdemir, Neslihan Özdemir, Mehmet Alparslan ve ustaların ustası Ali Şemi de hazır bulundu.

Ali Vuranay, “Emeklilerimizin sorunları yumağına düğüm olmaya değil, çözüm olmaya, çözüm bulmaya, çözüm aramaya ve emeklilerimizen dertlerine derman olmaya geliyoruz” dedi

Vurankaya burada yaptığı konuşmada, “İnsanlık tarihi boyunca kazanılmış hiçbir hak; emeksiz, mücadelesiz ve bedelsiz olmamıştır. Bugün emeklilerimizin büyük bir kısmı açlık, yoksulluk ve sefalet içerisindedirler. Adet ayaşam mücadelesi vermektedirler.

Olayın en acı tarafı da hükümetler tarafından unutulmuş emeklilerimizin kendi dernekleri tarafından da yok sayılmalarıdır.

Kıymetli emekli kardeşlerimiz; oyunu bozmaki stiyorsan durum ve gidişattan memnun değilsen iradeni ortaya koy ve olaya müdahil ol. Senin kayıtsız ve tepkisiz kalman beğenmediğin  durum ve şartlara destek vermen anlamına gelir. Bunu sakın unutma.

Emeklilerimizin sorunları yumağına düğüm olmaya değli, çözüm olmaya, çözüm bulmaya, çözüm aramaya ve emeklilerimizin dertlerine derman olmaya geliyoruz.

Daima hakkın, hukukun ve adaletin yanında şaşmaz duruş ve tavrımızla emeklilerimizin haklarını savunmak ve geliştirmek adına üzerimize düşen görevleri her şart ve zeminde yerine getirmek ve bunun için mücadele etmek en temel görevimizdir.

Göreve geldiğimizde tüm emeklilerimize;

-Ücretsiz avukatlık ve hukuk danışmanlık hizmeti sunulacaktır.

-Belediye ve özel halk otobüslerinde indirimler yapılabilmesi adına belediyelerle görüşülecektir.

-İndirim antlaşması yapılan tüm yerler (hastaneler, marketler, sürücü kursları, düğün salonları vb. gibi) güncellenecek ve çerçevesi genişletilecektir.

-Banka promosyonlarının günün şartlarına göre güncellenebilmesi için girişimlerde bulunulacaktır.

-İntibak yasasının hayata geçirilmesi için gerekli çalışmalar yapılarak kamuoyu oluşturulacaktır.

-Emekli, dul ve yetimlerimize yıl boyunca gıda yardımında bulunabilmek için ilgili firma ve şirketlerle işbirliğine gidilecektir.

-Dernek bütçesi nispetinde emeklilerimizni torunlarına kırtasiye yardımınıda bulunulacaktır.

-Tatil beldeleri ve kaplıcalarla irtibata geçilerek gerekli indirimler sağlanacaktır.

-Kültürel etkinlikler (Tiyatro, müzik,  dikiş-nakış kursları vb. gibi) ve geziler tertiplenecektir.

-Seçimlerin; seçim usul ve esasları doğrultusunda yapılması, başkanlık sürelerinin 2 dönemle sınırlandırılması, mali hesap ve harcamaların 6 aylık dilimler halinde ilan edilmesi taahhümüzdür” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor