Durgunsu Kano Türkiye Kupası’na Adanalı sporcular damga vurdu

Kano Federasyonu Adana İl Temsilcisi Harun Akıllı, geçen hafta sonu Eskişehir Mamuca Göleti’nde gerçekleştirilen “Durgunsu Kano Türkiye Kupas”nda tüm kategorilerde madalyalara ambargo koyduklarını söyledi.

Harun Akıllı, Bölge Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı’nında katıldığı yarışmalarda tüm sporcuların deneyim kazandıklarını, geleceğin milli takımını oluşturduklarını, dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm sporcular ile antrenörler Fatih Gürcan Pekbahadırlı, Süleyman Şişli ve Sezgin Akdeniz’i kutladı.

Durgunsu Sporları için Türkiye’nin en iyi gölü ve parkuruna sahip Seyhan Baraj Gölü’nü daha verimli değerlendireceklerini belirten Akıllı, şöyle devam etti:

“Seyhan Baraj Gölü, durgunsu sporları için ideal bir göl. Rüzgar olmayışı, suyun temizliğinin yanı sıra iklimi nedeniyle 9-10 ay spor yapmaya elverişli olan gölde daha çok etkinlik gerçekleştireceğiz. 2013 yılında Akdeniz Oyunları’nda tüm yabancı ekip yönetici, antrenör ve sporcuları Seyhan Baraj Gölü’ne hayran kalmışlardı. Bu nedenle milli takımda kamp için Adana’yı tercih etmektedir. Bize katkılarını asla eksik etmeyen Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ve diğer yetkililere teşekkür ederim.”

-ADANA EKİBİNİN KAZANDIĞI MADALYALAR-

Akıllı, yarışmaya 12 ilden 26 kulüp ve toplamda 204 kız ve erkek sporcunun katıldığını, Adana ekibinin kazandığı madalyaların yanı sıra, davranış, kıyafet, diğer sporcularla iyi ilişkiler ve disiplinli belirterek, “Büyükler kategorisinde 1 birincilik  6 üçüncülük,  gençler kategorisinde 6 ikincilik  6 üçüncülük yıldızlar kategorisinde 4 birincilik  5 ikincilik 3 üçüncülük  minikler kategorisinde 1 ikincilik 1 üçüncülük alarak Yıldız Erkekler kategorisinde 1. lik kupası, Genç erkekler kategorisinde 3. lük kupası, minik kızlar kategorisinde 3. lük kupası alındı. Minikler, yıldızlar ve gençlerde kupayla Adana’ ya dönülmesi genç sporcularımızın ileriki yıllarda uluslararası arenada ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil edeceğinin göstergesidir” diye konuştu.

KİMLER ÖDÜL VERDİ?

Bu arada dereceye giren sporculara ödüllerini Federasyon Başkanı Alper Cavit Kabakçı’nın yanı sıra yarışmaların ana sponsoru Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Federasyon Başkanı Baş Danışmanı aynı zamanda Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi Tolga Çelik, Kano Federasyonu İl Temsilcisi Harun Akıllı, Adana TOHM Koordinatörü Mehmet Çekem ve diğer yetkililer verdiler. (BÖLGE ÖZEL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor