Gülbudak: Seyhan’da engelleri aşacağız

AK Parti Seyhan Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Muharrem Gülbudak, mahalle toplantılarını aralıksız sürdürerek, seçmenlere yapılacak icraatları dirsek temasında anlatıyor. Seyhan’ın AK Parti belediyeciliğine kavuşması için hız kesmeden çalışan Gülbudak, ‘’Eğer belediyenin imkanlarını düzgün ve yerine göre kullanırsanız aşamayacağınız hiçbir engelin olmayacağına inanıyorum’’ diyor.

HABER: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-AK Parti Seyhan Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Muharrem Gülbudak, mahalle toplantılarını aralıksız sürdürüyor. Seyhan’ın AK Parti belediyeciliğine kavuşması için hız kesmeden çalışan Gülbudak, seçmenle birebir temas kurarak yapılacak icraatları anlatıyor. İlçenin güneyindeki yaşam biçimini, kentin kuzey ile aynı seviyeye getirmek için mücadele edeceklerini vurgulayan Gülbudak, “Bir misafiriniz geldiği zaman otogardan alıp şehir merkezine getirdiğiniz zaman ilçenizden utanç duyuyorsunuz” dedi. ‘’Eğer belediyenin imkanlarını düzgün ve yerine göre kullanırsanız aşamayacağınız hiçbir engelin olmayacağına inanıyorum’’ ifadelerini kullanan Muharrem Gülbudak, Belediyenin gelirleriyle beraber Güney mahallelerinde işadamlarımızla, devletin üst kademesindeki ve ilde bulunan  bürokratlarla ikili ilişkiler çerçevesinde belediyeye hiçbir yük olmadan büyük projeler gerçekleştirebiliriz’’ şeklinde konuştu.

BÜTÜN MAHALLELERDE SORUNLARI TESPİT ETTİK

Gülbudak, Seyhan’ın 96 mahallesini inceleyip sorunları tespit ettiklerini belirterek, ‘’Seçildikten sonra Seyhan’ın sorunlarını bu sorunlara çözüm önerilerini düşünmeyeceğiz, şimdiden bu sorunları tespit ettik ve raporladık’’ dedi. Seyhanlı’nın özellikle çarpık kentleşmeden şikayetçi olduğunu dile getiren Gülbudak, ‘’Sokaklar dar, alt yapı yetersiz. Ve vatandaşların ailece gidip oturup sohbet edip gezebilecekleri mekanları olmadığından şikayet ediyorlar. Biz de öyle bir proje çıkarttık ki… Bizim projemizde yapacağımız parklarda çocuklarımızın oyun alanlarının yanı sıra, el becerilerini geliştirebilecekleri atölyeler, kitap okuyacakları kütüphaneler ve okul öncesi eğitimlerin verileceği, gençlik merkezlerinin kurulacağı ve ailelerin birlikte oturup sohbet edebilecekleri yerler inşa edeceğiz’’ dedi.

ÖNCELİĞİMİZ ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM’ OLACAK

Gülbudak, şunları kaydetti; “İlçe olduğumuz 1989 yılından bu zamana kadar geçen süreye baktığımızda, hak edilen seviyeye ulaşılmadığını görüyoruz. Seçimlerden önce verilen vaadler ve ortaya atılan projeler hep lafta kalmıştır. Seyhan’ın kangrene dönüşmüş olan iki temek sorunu mevcut. Bunların biri çarpık kentleşme, diğeri işsizlik. Çarpık kentleşme sorununu ortadan kaldırmak için Kentsel Dönüşüm çok büyük önem arz ediyor. Fakat kentsel  dönüşüm TOKİ ile yapılacak bir iş değil. Kesinlikle ve kesinlikle TOKİ ile anlaşmayacaksınız. Çünkü TOKİ’nin girdiği yerde vatandaş mağdur ediliyor ve sorunlar diz boyunu aşıyor. Göreve seçilmesi halinde, Adanalı müteahhitlerle işbirliği yapılması için çalışmalar yürüteceğim. Projesini Seyhan Belediyesi’nin çıkartması kaydıyla çalışmalar gerçekleştireceğiz. Vatandaşlar bire bir takas yoluyla, hiçbir şekilde borçlandırılmadan modern ev sahibi olacak. 100 metrekare evi varsa, karşılığında yine 100 metrekare ev alacak. Müteahhitlerden, taziyeevi, kapalı semt pazarı, spor tesisi ve tam teşekkülü parklar isteyeceğiz. Ne vatandaşı mağdur edeceğiz ne de müteahhiti. İkisinin arasında köprü görevi göreceğiz. Seyhan’ı Türkiye’de marka bir ilçe yapacağız. Seyhan Nehri’nin güzelliğini ortaya çıkaracak görsellik çalışmaları yapıp Adnan Menderes’i aratmayacak mesire alanları inşa edeceğiz. Maddi durumu iyi olan ve kuzeye göç eden vatandaşlarımızın kuzeyden güneye göçünü  başlatacağız. Farklı bir belediyecilik anlayışı ortaya koyacağız. Seyhan Birlik projemizle çiftçilerimizin yanında yer aldığımızı göstermek adına ve tarımı istenen noktaya getirecek ve Seyhan Birlik yönetiminde çiftçilerimizin yer almasını sağlayacağız. Yani özetle bizim dönemimizde Seyhan her yönüyle gelişecek, Türkiye’ye örnek olacak projelerle adından sıkça söz ettirecek.’’

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor