‘Hükümet yine hüsrana uğrattı’

(HABER MERKEZİ)-İYİ Parti Adana Milletvekili Dt.Metanet Çulhaoğlu, hükümetin memur ve memur emeklilerine önerdiği zammı eleştirdi. Çulhaoğlu, “Memur ve memur emekli maaşları yoksulluk sınırının altında. AK Parti yaptığı zam teklifi ile memur ve memur emeklilerine yine üvey evlat muamelesi yaptı ve hüsrana uğrattı” dedi.

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu yaptığı yazılı basın açıklamasında “4.2 milyon memur, 2.2 milyon memur emeklisi ve 700 bin kamu işçisinin yeterli zam beklentisini Ak Parti iktidarı yaptığı teklifle hüsrana uğrattı. İktidar yandaş müteahhitlerinden ve iki-üç maaş alan besleme danışmanlardan, liyakatsız bürokratlarından hiçbir şey esirgemiyor ama sıra Memur ve Memur emeklilerinin aylıklarına zam yapmaya gelince cimri davranıyor” Dedi.

Çulhaoğlu Ak Parti İktidarının 2022 yılı için ilk 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 6 ve enflasyon farkı, 2023 yılı ilk 6 ay için ise yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 6 ve enflasyon farkı teklifine isyan etti.

Açıklamasına, Halbuki; memurlarımız hükümetten 2022 için yüzde 21, 2023 için ise yüzde 17 zam talebinde bulunup, artışların “yüzdelik artışlar” ile sınırlı olmaması gerektiğini istemiş, 600 liralık seyyanen zam ve gelecek yıllara ait yüzde 6 refah payı talep etmiş, sözleşmeli personelin de haklarının yeniden düzenlemesini istemişti.

İktidarın uzlaşmadan uzak bu teklifi, insanlarımızın hiçbir derdine çare olmayacaktır.  Bu teklif; 15 Temmuz 2016 tarihinde hain fetöcülerin darbe girişimini bertaraf edip, devletimizi koruyup kollayan, şu salgın döneminde ağır bedeller ödeyen Büyük Türk toplumuna yapılmaması gereken bir tekliftir diyerek;

“Uzun yıllardan beri memur ve emekli aylıkları yoksulluk sınırının altında yer almaktadır. Emekleriyle bugünleri yaratan özellikle emeklilerimiz açlığa yoksulluğa mahkum edilmiş durumdadırlar. Buna karşın emeklilerin maaşlarında yapılan artış ise ülkemizdeki gerçek enflasyon rakamlarının çok çok altındadır. Temel ihtiyaç maddelerine, yiyecek ve giyeceğe yılbaşından bu yana yapılan zam oranları neredeyse yüzde 100 civarındadır. Üreticimizin Tarla ile tüketici arasındaki fiyat farkı gittikçe artmakta, üretici girdi maliyetleri altında ezilmekte, tüketici artık istediğini istediği kadar alamamaktadır. Pazarda mevsim sebze ve meyvelerinin fiyatlarını gören halkımız yanına bile yaklaşamamakta, artık kilo ile değil, tane ile almak zorunda bırakılmaktadır.

İktidarın güdümünde olmayan bağımsız araştırmacılar ve tüketici derneklerinin alternatif enflasyon hesaplarına göre, halkımızın hissettiği “gerçek enflasyon” yüzde 36,7 ile yüzde 50 arasında değişirken, çarşı-pazar yangın yeri iken, milletimiz geçim sıkıntısı içerisinde inim inim inlerken, gençlerimiz gelecek kaygısı yaşayıp büyük kısmı işsizlikten kırılırken, evini geçindiremeyip intihar edenlerin sayısı artıyorken, halen insanlarımızı düşük maaş ile çalıştırmak ve günün şartlarının altında yaşamaya zorlamak ve yeterli zammı vermemek bu iktidarın geleneği hale gelmiştir.

Lafa gelince yangında kül bırakmayan bu iktidar, milletimizin bir nebze olsun yaralarını sarmaktan halen imtina etmekte ve memurumuzu daha da fazla üzmeye devam etmektedir diyen Çulhaoğlu, açıklamasının sonunda, burada iktadar yanlısı yetkili sendikaları bir kez daha uyarıyorum. Memurun sesine kulak verin, çalışanlarımızın, emekçilerimizin ve emeklilerimizin yanında yer alarak iktidarın maşası olmayın” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor