Konut satışlarında sert düşüş

Adana’da, 2020 yılında bütün zamanların rekorunu kırarak gerçekleşen konut satışlarında, bu yıl yaprak kıpırdamıyor. Şubat ayı değerlendirmesini yapan Emlakçılar Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, ilk kez satışa konu olan konutlarda, bir önceki yılın aynı ayına göre, yüzde 52,2 oranında bir azalışın görüldüğünü söyledi.

HABER: YENER EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Adana’da, 2020 yılında kırılan bütün zamanların konut satışları rekoru, bu yıl tersine doğru ilerliyor. Edinilen bilgiye göre, bu şubatta, geçen yılın şubat ayına göre, yüzde 40,7 oranında bir azalma söz konusu. Bir ayda, yalnızca bin 616 adet satış gerçekleşti. Satışların dağılımı incelendiğinde ise 416 adedin sıfır, bin 200 adedin ise ikinci el satışları olduğu görüldü. Adana Emlakçılar Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, ilk kez satışa konu olan konutlarda, bir önceki yılın aynı ayına göre, yüzde 52,2 oranında bir azalışın görüldüğünü söyledi.

‘DİPTE YATAY SEYİR HAREKETİNE’ BENZİYOR

Uçar, gazetemize yaptığı açıklamada, ‘’Bu süreç, 2018 nisan ayında başlayıp, 2019 yılı eylül ayında biten konut satış rakamları açısından görülen ve 15 ay kadar süren ‘dipte yatay seyir hareketine’ benzemektedir. Son altı aydır  konut satış rakamları, ilimizde de sürekli düşen bir trend izlemektedir. İlimizde konut satış rakamlarında oluşan, son  iki aylık kayıp oranları ise artık piyasa için ciddi sonuçlar yaratabilir’’ dedi.

EYLÜL AYINDAN BERİ DÜZENLİ AZALMA HAKİM

Başkan Uçar, şunları kaydetti;  ‘’2020 yılı toplamında oluşan satış rakamları, bütün yılların en iyi satış rakamları olsa bile, piyasa gözlemlerimize göre, eylül 2020 ayından itibaren, düzenli azalan bir trend izlemektedir. Satış rakamları itibari ile 2021 yılı ocak ve şubat rakamları artık piyasanın daralabileceği kadar daraldığını, yılın dördüncü çeyreğine ulaşıncaya kadar bu seviyelerde, ‘dipte yatay hareketin’ devam etmesinin muhtemel olduğunu, ilimizde yeni konut stok seviye daralma nedeniyle, piyasada fiyatların sıkıştığı, bu seviyelerin önümüzdeki süreç için, alım seviyesi olarak değerlendirebileceğini değerlendirmekteyiz.’’

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor