Maltese Terrier Köpek Irkının Bakımı ve Özellikleri

Maltese Terrier Köpek Irkının Bakımı ve Özellikleri

Maltese, birçok ırk arasında yetiştirilmesi nispeten kolay olan bir ırktır. Bu nedenle, sahibi ona nasıl bakacağını öğrenir ve uygun şekilde eğitirse çok iyi bir dost olacaktır.


Maltese, birçok ırk arasında yetiştirilmesi nispeten kolay olan bir ırktır. Bu nedenle, sahibi ona nasıl bakacağını öğrenir ve uygun şekilde eğitirse çok iyi bir dost olacaktır.

Maltese Terrier Özellikleri

Maltese Terrier bakmanın doğru yolu nedir?  Maltese Terrier‘in kişiliği, ağırlığı ve uzun ömürlülüğü ile tanışın…

Malta köpeği, küçük köpekler arasında küçük gövdeli ultra küçük köpek olarak sınıflandırılır.

Boy

Malta köpeklerinin boyutları, sahibinin tarzına göre değişir. Yarım yılda büyür ve yaklaşık 8 ayda yetişkin bir köpekle neredeyse aynı boyuta gelir. Yetişkin köpeğin ortalama yüksekliği 23 ila 25 cm’dir. Nesiller boyu beden küçükse sorun yok ama akrabaları orta boy olduğu halde sizinki kısa ya da daha uzunsa doktora göstermeniz gereklidir.

Ağırlık

Yetişkin Malta köpeğinin ortalama ağırlığı 2 ila 3,5 kg arasında değişmektedir.

Doğduğunda avucunuza sığacak kadar 100 g ağırlığındadır, ancak büyüdükçe kilo alır.

Çok şımartır ve çok fazla verirseniz obez köpek sahibi olabilirsiniz ve obezite ile hastalanma olasılığı daha yüksektir. Ancak, çok kısıtlayıcı olmak iyi değildir. Uygun ağırlığı belirleyin ve köpeğinizi sağlıklı tutun.

Tüy Rengi / Kalitesi

Malta köpeklerinin özelliği uzun beyaz tüyleridir. Maltese Terrier, muhtemelen iç mekanlarda uzun bir zaman geçirme geçmişine sahip olduğu için tek kat olarak adlandırılan alt tüyleri olmayan bir köpek ırkıdır. Yumuşak ve ince tüy kitlesine sahiptir ve bu nedenle az tüy döker.

Maltese Terrier köpek cinsleri için hazırlanmış hazır yiyecekler, kürkü güzel tutmak için besinler içerir. Ancak son zamanlarda sık kestirme nedeniyle, köpeğin tüy kalitesini bozan bir davranış gelişmiş durumdadır.

Maltese Terrier Kişiliği

Evcil köpek olarak uzun bir geçmişe sahip olan bu köpek hep çok sevildi. Kendi yemek masa ve takımları oldu, altınlarla süslendi, mezarları özenle yapıldı.  Tüm dünyadaki aristokratlar tarafından sevildi.

İnsan duygularına karşı hassastırlar, muhtemelen geçmişte kendine gösterilen saygıyı asla unutmadılar.

  • Yumuşak huyludur;
  • Maltese Terrier, itaatkar, nazik ve sevecen bir ırktır.
  • Öte yandan, gergin ve güçlüdürler bu nedenle büyük köpeklerle yüzleşmeye ve aileleri dışındaki insanlara güçlü bir ses tonuyla havlamaya eğilimlidirler.
  • Sahibine karşı derin bir sevgisi vardır, bu yüzden hasta hissettiğinde bile ona yakın durur.

Ancak, derin sevginizden dolayı, yanlış şekilde eğitirseniz, siz yanında olmayınca hastalanabilir, evi felakete çevirebilir.

Evdeki Düzen!

Maltese bir ev köpeğidir. Evdeki köpekler, sahibi evdeyken kaçınılmaz olarak yanlarında olma eğilimindedir. Birlikte vakit geçirmekten keyif alabilmek için köpeğinizin kurallara uymasını sağlamalısınız.

Sadece Malta köpeklerini değil, evde bir köpeğin nasıl bakılacağını bilmek ve uygun disiplin hem sahibi hem de köpek için iyi bir alan yaratır.

Yaralanma Riski

Elektrikli ev aletlerinin kabloları gibi insanların odada ihtiyaç duyduğu birçok şey var. Ancak köpeklerin elektrik kablosunu ısırmaları durumunda elektrik çarpması riski altında olduklarını bilmiyoruz.

Köpeğe bunu öğretmek önemlidir.

Ayrıca sahibi, köpeğin yaralanmaması için kabloları bir kablo kutusunda saklamak gibi önlemler almalıdır.

Ömre Etkisi

Maltese Terrier gibi bir köpeği beslemeye yönelik bir adım olarak, onu disipline etmek, köpeğinizi yaralanmadan korumakla kalmaz, aynı zamanda hayatını da kurtarır.

Köpeği beslemenin temellerinin, onu doğru şekilde eğitmezseniz hayati tehlike oluşturabileceğini unutmayın.

Kaynak; https://kopekyavrusu.com/17823/maltese-terrier

 

 

“Yasal Uyarı: Bu içerikten Bölge Gazetesi sorumlu değildir, bu bir ilandır.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor