Metin Ergun’dan il teşkilatına ziyaret

ADANA (BÖLGE)-İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergün Adana il teşkilatını ziyaret etti.İYİ Parti Adana İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, İl Binasında İYİ Parti Yerel Yönetimler başkanı Prof.Dr. Sayın Metin ERGUN’u ağırladı. Karşılamada başta İYİ Parti Adana Milletvekili M. Metanet Çulhaoğlu olmak üzere,tüm İYİ Parti Adana İl ve İlçe Teşkilatlarının yanı sıra birçok vatandaşın da katıldığı toplantıda söz alan İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu tüm davetlilere ‘ Hoş geldiniz’ diyerek yaptığı konuşmada;

“ Kıymetli İYİ Parti’li cesur dava arkadaşlarım. Çalışmalarımızı ilk günün heyecanı ile aralıksız sürdürmekteyiz. Ülkemizde yaşanan sıkıntıları hepimiz biliyor ve tüm bu olumsuzlukları gidermek için iktidara talip olduğumuzu belirtmek isterim. Her konuşmamda İYİ Parti iktidar, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener de Cumhurbaşkanı olacak diyorum. İnşallah bu arzumuzu, siz değerli yol arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz.Şimdi sizleri Yerel Yönetimler Başkanımız Sayın Metin ERGUN bey’e bırakıyorum.”

SİZLERİN CESARETİ İLE TÜM ZORLUKLAR AŞILDI

“Değerli arkadaşlar… Sizler bu korku duvarını yıka yıka geliyorsunuz. Sayın Genel Başkanımızı korkutamayınca, sizleri korkutamayınca halkımız meselenin ciddiyetini anladı. İYİ Parti siyasetin denkleminde büyük bir yer kaplıyor. Sizlerin sayesinde, seçmene gerçekleri gösteren, anlatan sizlerin yoğun çabası ve gayreti oldu. İnanın en zor yeri aştık. Neydi o en zor yer? Sayın Genel Başkanımızı korkutma çabalarıydı. Genel Başkanımızın cesareti ve azmi, bu çabaları boşa çıkardı. Sizin cesaretinizle Genel Başkanımızın cesareti birleşince tüm zorluklar aşıldı. Partimizi kurdurmak istemediler. Seçime dahil etmek istemediler. Sayın Genel Başkanımız ve sizlerin cesareti tüm Anadolu’ya, tüm Türkiye’ye yayılmaya başladı. Bizim nihai hedefimiz bütün kurum ve kuralları ile yerleşen bir demokrasi ve üreten bir Türkiye” diye noktaladı.

EYT MESELESİ ARTIK TOPLUMSAL BİR SORUN

Bu konuşmaların ardından topluca, Şehit cenazesine giden İYİ Parti ekibi daha sonra Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ne gelerek EYT’ lilerle buluştu. Coşkulu bir kalabalık önünde konuşma yapan İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Sayın Metin ERGUN, Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Çok kıymetli EYT’li kardeşlerim. Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Sizler uzun süredir bir hak mücadelesi veriyorsunuz. Sizden alınan hakların tekrar iade edilmesi ve bu yolda sesinizi duyurmak için büyük fedakarlıklar içerisinde çaba gösteriyorsunuz. Tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde en ufak bir olumsuzluğa yol açmadan, demokratik yollar içerisinde hak nasıl aranır bunu herkese gösterdiniz. Hepinizi kutluyorum. Sizin gasp edilen bu haklarınızı tekrar alacağınıza yürekten inanıyorum. EYT meselesi artık toplumsal bir sorun ve kanayan bir yara haline dönüşmüştür. Bu sorunun acilen giderilmesi gerekir. Bu sorunun oluşmasına sebep olan, siyaset kurumudur. Bu sorunu ortadan kaldıracak olan da siyaset kurumudur. Biz İYİ Parti olarak, başından beri bu meselenin bir insan hakları ihlali ve hak gaspı olduğunu ifade ettik. Her zaman şunu söyledik; Devlet vatandaşına karşı adil’dir, o’na eziyet etmez, haklarını elinden almaz. Devlet mümkün olduğunca vatandaşının yaşam kalitesini artırmak için gerekeni yapar. Sosyal Devlet olmanın da gereği budur. İYİ Parti olarak her fırsatta bu konuyu gündeme taşıdık. Toplumsal bir kangren haline gelmiş olan EYT’lilerin sorunu başta Genel Başkanımız olmak üzere İYİ Parti olarak her vesile ile defalarca dile getirdik. Çözüm yolları sunduk. Kanun teklifi verildi, ilgili bakanlığa yazılı soru önergeleri sunduk, meclis araştırma önergesi verdik.

Kanun teklifimiz gündeme alınmadı. Yazılı soru önergelerimize cevap verilmedi. Araştırma önergemiz red edildi. Bizim bu gayretimize karşılık olarak kamuoyuna ‘İYİ Parti meseleyi sulandırıyor, araştırılacak bir şey yok. Meclis araştırma komisyonu kurulursa 1 yıllık zaman kaybına yol açacak. Bunun yerine ivedilikle kanun çıkmalı denilmiş idi.’

Sevgili arkadaşlar… Milletin temsilcileri olarak bizler, bu vatandaşlarımıza emeklerinin karşılığı olan yasal haklarını iade edelim, edelim ki adalet yerini bulsun. Nasırlı ellerin hakkı karşısında pas tutmuş vicdanlar olmayalım. Hak vermenin, adaleti sağlamanın maliyet hesabını yapmayalım dedik. O günlerde ne söylediysek bugün de hala aynı çizgideyiz. Buradan AK Parti hükümetine sesleniyorum. Bu vatandaşlarımızı daha fazla madur etmeyin. Gelin bu meseleyi beraberce çözelim.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor