“Milyonlarca stajyer ve çırak mağdur ediliyor”

(HABER MERKEZİ)-Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, çırak ve stajyerlerin çalışma sürelerinin emekliliklerine yansıtılması gerektiğini vurguladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda söz alan CHP’li Dr. Şevkin, Çıraklık veya öğrencilik sırasındaki staj ya da kursiyer çalışmalarından kaynaklanan sigortalılık başlangıçları ve prim gün sayılarının emeklilik hesabında dikkate alınmaması nedeniyle milyonlarca insanın mağdur edildiğini vurguladı.
Dr. Şevkin, sosyal güvenlik mevzuatına göre, 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunu’nda belirtilen aday çırak, çıraklar hakkında iş kazası ve meslek hastalığı ve hastalık sigortasının, meslek liselerinde okumakta iken veya yüksek öğrenimleri sırasında staja tabi tutulan öğrenciler hakkında ise iş kazası ve meslek hastalığı sigortası hükümlerinin uygulandığını hatırlattı.
MAĞDURİYETİ GİDERİN ÇAĞRISI
CHP’li Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, şunları söyledi:
“Çıraklık veya öğrencilik sırasında staj ya da kursiyer çalışmalarından kaynaklanan sigortalılık başlangıçları ve prim gün sayıları emeklilik hesabında dikkate alınmıyor. Bu nedenle milyonlarca insan mağdur ediliyor. İlk işe giriş tarihi SGK başlangıcı olarak kabul edilmelidir, çocukluk veya öğrenciliklerinde çırak ve stajyer olarak çalışan, şimdilerde çoluk çocuğa karışmış yetişkinlerin emekliliğe hak kazanmış olmaları gerekirdi. Yaşanılan bu mağduriyet bir an önce giderilmelidir.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor