MUSTAFA ÇAY TARİH YAZIYOR

Yağan yağmur ve kar, çıkan orman  yangınlar, ekonomideki daralma  Pozantı Belediye Başkanı’nı durduramıyor.

4 dönemdir Pozantı Belediye Başkanı seçilen Mustafa Çay, Pozantı ilçe ve köylerinin çehresini değiştirdi.

MHP”nin adayı  olan ve girdiği her seçimi kazanan Mustafa Çay, yoktan var eden bir Belediye Başkanı olarak tanınıyor.

BÖLGE (ÖZEL)-Mustafa Çay, 01 Şubat 1965 günü Adana’nın Pozant ilçesinde doğdu. Eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olarak tamamladı., Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Biriminde Ankara-Diyarbakır ve Adana illerinde 18 yıl boyunca Sertifikalı Terör Uzmanı ve Psikolojik Harekat Uzmanı olarak görev yaptı. Özellikle Adana’da Terörle Mücadele, zararlı alışkanlıklar ve uyuşturucu ile aile içi iletişim konularında 500’ün üzerinde seminer ve konferanslar  verdi .

2004 Yılında Emniyet Teşkilatından yatay geçişle ayrılarak, Adana Seyhan Belediyesi Zabıta Müdürü olan Çay,  yaptığı çalışmalarla hem belediyecilik alanında kendisini geliştirdi, hem de gıda güvenliği ve hijyen konularında yaptığı denetimlerle  çalışma prensipleri nedeniyle çeşitli Sivil toplum örgütleri ve Kamu Kurum Yetkilileri tarafından Taktir – Teşekkür ve Başarı Plaketleri ile ödüllendirildi.
Mustafa Çay,  2008 yılı sonunda zabıta müdürü olarak emekli oldu ve siyasete girdi. 2009 yılında MHP”den  doğduğu  Pozantı”nın Belediye Başkan adayı oldu ve kazandı. Sonraki seçimleri de kazandı ve 4 kez üst üste Belediye Başkanlığını sürdürüyor.

Tabi Mustafa Çay, FETÖ KUMPASI  MAĞDURU da oldu.. Kısa bir süre tutuklandı, daha sonra serbest bırakıldı ve beraat etti.

4 kez üst üste halkın güvenini alarak Belediye Başkanı seçilen Mustafa Çay,  gerçekten Pazantı’nın çehresini değiştirdi.

Vizyonel projeleriyle ve yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye örnek oldu. Pozantı’ya ve Pozantılılara yaptığı hizmetlerle halkın sevgisini kazanan Başkan Çay, özellikle pandemi döneminde verdiği hizmetler ve olağanüstü gayretlerle  Türkiye’ye örnek olacak bir belediyecilik anlayışı sergiledi.

Peki, kıt olanaklara, pandemi engellerine rağmen Mustafa Çay hangi hizmetleri Pozantı halkına sundu?

Sosyal belediyeciliği tam anlamıyla uyguladı ,halkın ihtiyaçları planlayarak sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verdi.. Yardıma muhtaç ailelerin her zaman yanında oldu,  Pozantılılar için kolları sıvayarak birbirinden farklı projeler üreterek halkın hizmetine sundu.

13 ODALI BUTİK OTEL

 Belemedik Tabiat Parkı içerisinde bulunan ve adeta doğayla iç içe olan saunalı konforlu 13 odalı butik oteli Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünden kiraladı iç ve dış turizme katkıda bulundu, Pozantı”nın daha çok tanımını sağladı.

Akçatekir Yaylasına  32 dönüm alan üzerine kurulu, vatandaşın doğa ile iç içe olacağı yaşam parkı kazanırdı,  burada nüfus yoğunluğunu 150 binin üzerine çıkardı.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, kendi çabalarıyla  yayla merkezinin en önemli bölümünde yer alan 32 dönümlük alan üzerine C tipi mesire alanı kurdu, 19 yıllığına Orman Genel Müdürlüğünden kiraladığı arazi üzerine kır lokantası, kır kahvehanesi, amfi tiyatro alanı, basketbol futbol sahası ve çocuk parkı kurdu.

Hayallerini  hep yüksek tutan  Mustafa Çay, belediye olanaklarıyla  yaptığı, her aşamasıyla  ilgilendiği Yaşam Parkı Restaurantta yemek yiyen müşterilerin lokanta terasından büyüleyici Akçatekir ve Bürücek Yaylasını kuş bakışı görüntüsünü sergiledi.

AKKÖPRÜ MESİRE ALANI

Bugün Pozantı , yürüyüş yolları, barbeküleri, kamelyaları, piknik masaları, spor aletleri, çocuk oyun alanları, çeşmeleri, mescit ve tuvaletleri bulunan mesire alanlarıyla  Adana, Mersin ve Niğde bölgesinden gelen insanların yaşam merkezi haline getiren Mustafa Çay, Atatürk Kültür Merkezi”ni de yeniledi.

  Yetti mi, yetmedi.. Kuzey Adana Kalkınma Programı çerçevesinde Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen ve Adana Valiliği ve 6 İlçe Belediye Başkanı arasında imzalanan protokol ile Aladağ, Pozantı, Karaisalı, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçesinde yerel imkânların ve ürünlerin değer bulması ve üretim yapılarak piyasaya sürülmesini amaçlayan projeyi de hayata geçirildi Mustafa Çay.

 Pozantı’nın en büyük mahallesi olan Zafer Mahallesindeki belediye arazinde bulunan ve kullanılmayan binada tadilat yaparak  Bal Paketleme ve Meyve Sebze Kurutma Merkezine dönüştürdü.

Yetti mi, yetmedi.. Pozantı’da kent turizminin gelişmesi için bungalov evler yapılıyor. Pozantı Belediyesi, ilçeye bağlı Belemedik Mahallesinde, Devlet Demir Yollarından kiralanan alanda hayata geçireceği bungalov evler projesi için de çalışmalar başladı.

Belediyenin atölyesi personelleri tarafından yapımına başlanan 3 adet 28 metrekarelik ahşap bungalov konaklama evleri için profil montajları tamamlandı. Bungalov evlerin Ahşap yapıları ise kısa bir sürede yapılıp çatısı da monte edildi. Kısa bir süre sonra ince işlerinin de bitmesi ve oturma gruplarının yerleştirilmesiyle bungalov evler kiralık olarak vatandaşın hizmetine sunulacak.

Belediye Başkanı Mustafa Çay, bungalov evlerin kiralama ücretini şimdilik 500 TL olarak düşündüklerini belirterek, “Üretmek ve ilçemize vizyon kazandırmak, talepleri karşılayacak turizm yatırımları yapmak bundan böyle hizmet şiarımız olacaktır” dedi.

TOPLANTI SALONU VE KINA EVİ

Yetti mi, yetmedi..Pozantı merkezde en büyük mahalle olan Zafer Mahallesindeki  kalkınmaye devam ediyor. Bal Paketleme ve Kurutma Merkezi binası üzerine yapımı  devam eden toplantı salonu ve kına evi,Atatürk Kültür Merkezi önüne  3 katlı bin 750m2 taş duvardan oluşan Teras Parkı, Pozantı halkının hizmetine sunuldu bile.

 Yani, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ı ne çıkan orman yangınları, ne yolları kapatan aşırı kar yağışları durduramıyor , hizmetler devam ediyor olanca hızıyla..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor