POLİS ADAYLARININ MEZUNİYET SEVİNCİ

HABER: DURMUŞ ALACA

ADANA (BÖLGE)-Adana Valisi Süleyman Elban, Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu’nun mezuniyet törenine katılarak yeni mezun polislerin heyecanına ortak oldu.

Törene Vali Süleyman Elban’ın yanı sıra; Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Sabri Beytorun, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Taşkın Keleş, POMEM Müdürü Naim Cengiz ile kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende, dönem birincisi polis memuru Mevlüt Karakuş mezunlar adına bir konuşma yaptı. Karakuş’un onur kütüğüne plaket çakmasının ardından ise okulu dereceyle bitiren ilk öğrenci, diplomasını ve hediyesini Vali Elban’ın elinden aldı.

POMEM Müdürü Naim Cengiz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından söz alan Vali Elban, farklı illerden gelerek zorlu bir eğitimi geride bırakan ve bugün ömür boyu sadık kalacakları yeminlerini ederek Polis Teşkilatına katılacak tüm öğrencileri tebrik ettiğini dile getirdi. 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekası, gelişmesi, güvenliği, huzuru için 24 saatini harcayan Emniyet Teşkilatına yeni neferler katmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Vali Elban genç polislere seslenerek, “Bugünden itibaren Türkiye’nin gücünün dünyaya gösterilmesi için gece gündüz demeden çalışmalı, sadece suçu ve kötülüğü, kin ve nefreti önlemek için değil; huzur ve emniyeti, iyilik ve güzelliği insanlar arasında tesis etmek için de çalışmalısınız. Görevinizi icra ederken medeniyetimizin bizlere miras bıraktığı değerlerden zerre miktar sapmamaya özen göstermelisiniz. Bilmelisiniz ki insanımız, bizim için en kıymetli, en değerli varlığımızdır. Onları kıracak, üzecek, rencide edecek tavır ve davranışlardan uzak durmalısınız. Bizi büyük millet, güçlü devlet kılan en önemli özelliğimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz olduğunu bir an olsun unutmamalı; bunları kuvvetlendirecek sebepleri çoğaltmanın yollarını aramalısınız.” dedi.

Vali Elban, “İki asra yakın bir geçmişi olan Polis Teşkilatımız güvenlik hizmetinde ağır ve kutsal görevi yükleniyor. Artık sizler de Polis Teşkilatımızın birer neferi olarak bir taraftan güvenliği, huzuru sağlarken diğer taraftan suçlularla, terörle uğraşacaksınız. Bu kutsal görevde sizlere başarılar diliyorum.” dedi.

Vali Elban’ın konuşmasının ardından mezuniyet töreni, öğrencilerin meslek yeminlerini edip kep atmalarıyla son buldu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor